2 autoverzekeringen op 1 naam

2 autoverzekeringen op 1 naam

Voor elk voertuig dat u in uw bezit heeft dient u een aparte autoverzekering af te sluiten, waarvan de WA dekking minimale verplicht is. Dus voor 2 auto’s dient u 2 autoverzekeringen af te sluiten, dit kan beide op uw naam. Maar als er iemand anders binnen het gezin de hoofdbestuurder is dan dient de autoverzekering op zijn of haar naam gezet te worden.

No-claim korting tweede auto

In principe is de no-claim korting alleen geldig op het eerste voertuig die op uw naam staat. Desondanks zijn er een hoop verzekeraars die een tweede gezinsautoregeling aanbieden. Deze regeling zorgt ervoor dat de no-claim korting ook geldt op de tweede autoverzekering, hierdoor profiteert u van beide van dezelfde korting. Deze korting kan bij sommige verzekeraars wel oplopen tot 85 procent, dit is dan ook zeker een punt om rekening mee te houden.

Op naam van partner

naam-partnerIndien uw partner de hoofdbestuurder is van de tweede auto binnen uw gezin dan dient u de autoverzekering op zijn of haar naam te zetten. Daarnaast is het bij de meeste verzekeraars ook verplicht om andere regelmatige bestuurders aan te melden, de verzekeraar dient immers het risico van de schade te bepalen. Alle regelmatige bestuurders zijn hier een factor van. Dat uw partner ook profiteert van de no-claim korting is minder vanzelfsprekend dan wanneer beide voertuigen op 1 naam staan. Ook gelden hier weer uitzonderingen en zijn er een behoorlijk aantal verzekeraars die ook dezelfde no-claim korting bieden aan de partner

Uw kinderen

Uw kinderen mogen niet op uw naam verzekerd worden, bij een partner is dat nog wel eens mogelijk, maar als het om kinderen gaat niet. Dit komt mede doordat jongeren vaak een hogere premie moeten betalen omdat zij nog geen schadevrije jaren opgebouwd hebben. De verzekeraar acht het risico groter op schade en daardoor moet de autoverzekering ook op eigen naam.