5 manieren waarop u kunt besparen op uw autoverzekering

5 manieren waarop u kunt besparen op uw autoverzekering

1. Vergelijken, vergelijken, vergelijken

vergelijken-manieren-blogHet belangrijkste bij het aanschaffen van een autoverzekering is het vergelijken van al het aanbod. Dit is erg tijdrovend, maar er zijn genoeg websites die u kunnen helpen. Zodra u een autoverzekering heeft aangeschaft, is het belangrijk dat u ook dan blijft vergelijken. U bent een dief van uw eigen portemonnee als u niet ieder jaar kritisch kijkt naar uw verzekering, aangezien premies ieder jaar veranderen. Overstappen brengt niet al te veel problemen mee en bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om dagelijks over te stappen. Dit kan gemakkelijk een aantal tientjes per jaar schelen.

2. Dubbel verzekerd, dubbel geld

Het kan zomaar zijn dat u dubbel verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering. Passagiers zijn al verzekerd via de WA-dekking van de auto en het is dus meestal niet meer nodig om een inzittendenverzekering af te sluiten. Het is belangrijk dat u telkens de verzekeringen in de gaten houdt. Verzekeringsmaatschappijen veranderen vaak hun voorwaarden dus ook hier is het weer belangrijk om te blijven vergelijken.

3. Kleine schades uit uw portemonnee

Meestal zijn kleine schades aan uw auto vervelend en bent u geneigd om uw verzekeringsmaatschappij ervoor te laten betalen. Maar mochten de kosten niet al te hoog zijn, dan is het verstandig om zelf de schades te dekken. Zodra u schade claimt, wordt uw no-claim korting minder. U komt lager op de bonusladder te staan waardoor de autoverzekering een stuk duurder per maand kan uitvallen.

4. Eigen risico indekken

Net zoals bij uw zorgverzekering is het ook mogelijk om een eigen risico af te kopen. Daarmee betaalt u, in plaats van de verzekeringsmaatschappij, het eerste deel van de kosten als er schade wordt gemaakt. Op die manier loopt de verzekeringsmaatschappij minder risico waardoor uw premie per maand lager uitvalt.

5. Voorzichtig rijden

Het klink vanzelfsprekend, maar voorzichtig rijden is de sleutel naar een goedkope premie. Onthoud dat ongelukken in een klein hoekje zitten.