Aanvullende autoverzekeringen

Aanvullende autoverzekeringen

Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u optioneel extra aanvullende verzekeringen afsluiten. De vraag is echter of dit nodig is voor uw situatie? Hieronder vindt u een aantal aanvullende verzekeringen welke aan bod komen bij het afsluiten van een autoverzekering.

Nieuwaarde regeling
De nieuwwaarde regeling vergoedt de nieuwwaarde van uw auto. U krijgt hierbij dus het bedrag uitgekeerd welke u kwijt was voor de aanschaf van uw auto. Deze regeling geldt vaak maar voor auto’s tot en met 3 jaar. Is uw auto ouder? Dan komt u hier niet voor in aanmerking.

Gelijkwaardige autoregeling
Bij deze aanvullende verzekering krijgt u het bedrag uitgekeerd waarmee u een soortgelijk voertuig terug kunt kopen. Deze regeling kan ook gebruikt worden voor oudere auto’s. In veel situaties is dit wel een nuttige verzekering, u wilt immers graag een voertuig die gelijkwaardig is aan uw huidige auto.

Rechtsbijstand verzekering
RechtsbijstandVeel mensen hebben al een rechtsbijstand verzekering daar deze ook los af te sluiten is. Deze verzekering dekt eventuele juridische kosten in een geschil. Ga dus eerst na of u al een dergelijke verzekering heeft, anders bent u dubbel verzekering. Mocht u al een rechtsbijstand verzekering hebben, dan is het wel zaak dat deze ook juridische geschillen in het verkeer dekt. Ga hiervoor dus goed de voorwaarden na.

No-claim beschermer
De no-claim beschermer zorgt ervoor dat uw no-claim korting beschermt wordt bij uw huidige verzekeraar. Men ondervindt vaak dat tijdens een overstap deze bescherming niet meegenomen kan worden. Hierdoor valt de premie vaak hoger uit, gezien u wel in schadevrije jaren achter bent gegaan. U heeft in dit geval niets aan een no-claim beschermer.

Let goed op!

Denk bij het afsluiten van uw autoverzekering dus goed na over eventuele aanvullende dekkingen. U doet er verstandig aan om eerst uw huidige verzekeringen onder de loep te nemen, zodat u zichzelf niet dubbel verzekerd.