Acceptatie autoverzekering geweigerd

Acceptatie autoverzekering geweigerd

Het is mogelijk dat uw autoverzekering aanvraag geweigerd wordt door de verzekeraar. Dat is een lastige situatie gezien u verplicht bent minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Vaak wanneer u geweigerd wordt door een bepaalde verzekeraar, dan is de kans groot dat de volgende verzekeraar uw aanvraag ook weigert. Echter zijn er wel speciale risico verzekeraars, deze zijn wel behoorlijk prijzig waardoor het aantrekkelijker is om eerst door te zoeken naar een reguliere verzekeraar die u wel wilt accepteren.

Redenen geen acceptatie

Diverse zaken kunnen voor een verzekeraar een reden zijn u niet te accepteren. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Vele schades of negatieve schadevrije jaren: deze kunnen een reden zijn doordat u als groot risico aangemerkt wordt.
  • Leeftijd: Enkele verzekeraars accepteren geen jonge of oudere bestuurders, of een combinatie van een jonge verzekeringsnemer en een duur voertuig kan een probleem opleveren.
  • Betalingsproblemen: Indien u aangemerkt staat als een verzekeringsnemer met een negatief betalingsverleden dan kan dit een reden zijn om geweigerd te worden.
  • Strafrechtelijk verleden: Indien u bijvoorbeeld een strafblad heeft of onder invloed heeft gereden.
  • Verzekeringsfraude: Indien u verzekeringsfraude in het verleden heeft gepleegd, door bijvoorbeeld bepaalde zaken achterwege te laten of over te liegen dan vormt dit een probleem bij de aanvraag van een autoverzekering.

Risicoverzekeraars

risicoverzekeraars-blogEr zijn een aantal risicoverzekeraars die een ruimer acceptatiebeleid hanteren, Rialto is er daar één van. Doordat zij een hoger risico lopen met u als nieuwe klant wordt er dan ook doorgaans een hogere premie berekend dan bij een reguliere verzekeraar. Bijna elke consument kan hier dan ook terecht. Toch is het advies eerst de reguliere verzekeraars te contacteren, gezien zij gewoon een lagere premie hanteren.