Autoverzekering aanvragen zonder schadevrije jaren

Autoverzekering aanvragen zonder schadevrije jaren

Iedereen die een auto aanschaft heeft er ooit weleens mee te maken gehad of krijgt ermee te maken dat hij of zij een autoverzekering wilt aanvragen zonder schadevrije jaren. Dat wil zeggen dat er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd en dat men hierdoor niet kan profiteren van optimale no-claim korting. Uiteraard is het wel mogelijk om een autoverzekering aan te vragen zonder schadevrije jaren, iedereen begint hier immers mee.

Zonder schadevrije jaren

Voor een persoon zonder schadevrije jaren zal de autoverzekering veel kostbaarder zijn dan voor iemand die er bijvoorbeeld al 15 op zijn naam heeft staan. De no-claim korting bij meerdere schadevrije jaren is namelijk behoorlijk hoog en bij sommige verzekeraars betreft dit maar liefst 85 procent maximaal. Dit betekend dat u in dit geval maar liefst 85 procent korting op de standaard premie krijgt.

Echter betekend dit niet per definitie dat het voor deze persoon met veel schadevrije jaren 85 procent goedkoper is dan voor een persoon zonder schadevrije jaren. Want de meeste verzekeraars hanteren bij 0 schadevrije jaren ook een no-claim korting, deze ligt doorgaans tussen de 15 en 50 procent. Als we 50 procent bij 0 schadevrije jaren aanhouden en 85 procent optimaal, dan krijgt de persoon met meer schadevrije jaren in feite maar 35 procent meer korting dan de persoon zonder schadevrije jaren. Een autoverzekering zonder schadevrije jaren aanvragen is dus geen enkel probleem, behalve dat de premie iets hoger ligt. Daarentegen zijn er ook verzekeraars die zich specialiseren op dit gebied en daardoor een concurrerende premie aan kunnen bieden.

Problemen bij negatieve schadevrije jaren

problemen-jarenEr zijn dus geen problemen bij 0 schadevrije jaren, maar daarentegen wel bij negatieve schadevrije jaren. Dit betekend dat u in de min staat. In dit geval profiteert u in geen enkel geval van no-claim korting, maar krijgt u zelfs een toeslag. Tenminste als de verzekeraar u überhaupt al wil accepteren, de meeste verzekeraars accepteren namelijk geen verzekeringsnemers in de min.