Autoverzekering afsluiten op zaterdag

Autoverzekering afsluiten op zaterdag

Zaterdag is een populaire dag om een auto aan te schaffen, dit komt omdat de meeste consumenten op deze dag weekend hebben en vrij van hun werk zijn. Maar als er een auto aangeschaft wordt dient deze ook op deze dag verzekerd te zijn. De meeste consumenten denken dat het niet mogelijk is de auto op zaterdag of zondag te verzekeren, echter is dit heel goed mogelijk en krijgt u doorgaans een voorlopige dekking toegewezen. Met de voorlopige dekking bent u gewoon verzekerd waardoor u direct de openbare weg mag betreden.

Mogelijkheden op zaterdag

De mogelijkheden voor het afsluiten van een autoverzekering op de zaterdag zijn voornamelijk online en bij sommige verzekeraars is dit ook nog telefonisch mogelijk. Als u hiervoor echt langs een kantoor wilt gaan en een persoonlijk gesprek wilt aangaan dan wordt dit doorgaans lastig op een zaterdag. Ook is telefonisch niet altijd mogelijk, het hangt ervan af of de verzekeraar naar uw keuze een telefonische klantenservice heeft die op zaterdag bereikbaar is.

Online daarentegen is wel altijd mogelijk, hier kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht, ook voor het afsluiten van de autoverzekering.

Voorlopige dekking

voorlopige-zaterdagAls u een autoverzekering afsluit krijgt u in de meeste gevallen dus een voorlopige dekking toegewezen, hierdoor kunt u dus ook in het weekend de autoverzekering afsluiten. Wel dienen er geen afwijkende zaken aan de orde te zijn, hierbij kunt u onder andere denken aan negatieve schadevrije jaren of een strafblad. De verzekeraar wilt dan de aanvraag dieper bekijken en zal geen voorlopige dekking toewijzen. In de bevestigingsmail die u zult ontvangen na het afsluiten van de autoverzekering staat vermeld of deze dekking toegewezen is. Let wel dat als u belangrijke zaken als een strafblad niet vermeld of wanneer u liegt over zaken dat de voorlopige dekking met terugwerkende kracht ontbonden kan worden, hierdoor bent u dus nooit verzekerd geweest.