Autoverzekering afsluiten voor 1 maand

Autoverzekering afsluiten voor 1 maand

Sommige consumenten hebben voor een korte periode een autoverzekering nodig, doordat zij bijvoorbeeld maar tijdelijk over een auto beschikken, of omdat zij een tussenoplossing zoeken. Ook al bent u maar voor een korte tijd in het bezit van een auto, de autoverzekering blijft verplicht. Er zijn dan ook mogelijkheden ook voor kortere periodes als bijvoorbeeld 1 maand een autoverzekering af te sluiten.

Dagelijks opzegbaar

Wanneer u maar voor 1 maand of een relatief korte periode een autoverzekering nodig heeft om wat voor reden dan ook is het verstandig op zoek te gaan naar een autoverzekeraar die dagelijks opzegbaar is. De meeste autoverzekeraars hanteren een jaarcontract en na het jaar een opzegtermijn of een dagelijkse opzegbaarheid. Gelukkig zijn er ook autoverzekeraars die geen contracten aanbieden, maar waar u van de start af gewoon dagelijks kunt opzeggen. Mocht u teveel premie hebben betaald dan zal dit verrekend worden met de dagen dat u wel de autoverzekering nodig had en het resterende gedeelte zal dan teruggestort worden.

Auto verkopen

verkopen-maandOp het moment dat u de auto gaat verkopen mag u wel te allen tijde opzeggen, hierbij komt niet ter sprake of dat u een jaarcontract of dagelijkse opzegbaarheid heeft. Dit geldt dan ook alleen wanneer u geen nieuwe auto op uw naam heeft staan, zonder auto heeft u immers geen verplichting meer tot de autoverzekering. Als u zeker bent dat u een auto voor 1 maand koopt en daarna weer verkoopt en geen nieuwe auto aanschaft, dan kunt u in feite ook bij elke autoverzekeraar voor die maand terecht. Hetzelfde geldt voor een kortere periode of een langere periode. Ook al is er een jaarcontract, u bent daar gelukkig niet aan gebonden wanneer er geen auto op uw naam meer staat.