Autoverzekering afsluiten voor grijs kenteken

Autoverzekering afsluiten voor grijs kenteken

Grijze kentekens zijn beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bestelauto’s met een grijs kenteken dienen bij eigendom van een bedrijf zakelijk verzekerd te worden, in andere gevallen kan dat gewoon particulier.

Grijs kenteken voor de auto

Een grijs kenteken voor een (bestel)auto biedt verschillende voordelen. Het leidt tot belastingvoordeel en de kosten voor de aanschaf liggen over het algemeen wat lager. Een particuliere autoverzekering voor een grijs kenteken is geschikt voor privé gebruik, bijvoorbeeld op basis van een hobby of om een invalide persoon te vervoeren. Er mag naast de bestuurder maximaal 1 persoon vervoerd worden.
Het is daarnaast mogelijk om een grijs kenteken zakelijk te verzekeren. In die gevallen is het uiteraard toegestaan om er zakelijk gebruik van te maken. De auto moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het is voor een autoverzekering voor een grijs kenteken bijvoorbeeld van belang dat de auto een vlakke en vaste laadvloer heeft. Daarnaast mag er in die ruimte geen sprake zijn van zitplaatsen. Bovendien dient de auto een kenteken te hebben dat begint met een B of een V, waardoor de auto’s ook van buiten gemakkelijk te herkennen zijn.

Autoverzekering voor grijs kenteken afsluiten

afsluiten-grijs-blogWilt u een autoverzekering afsluiten voor een grijs kenteken? Het is voldoende om die online aan te vragen. Het is niet nodig om daar de deur voor uit te gaan. Het is goed mogelijk de verschillende verzekeraars online met elkaar te vergelijken. Houd er rekening mee dat niet alle autoverzekeraars de mogelijkheid bieden een auto met een grijs kenteken te verzekeren. Het gaat om auto’s met belastingvoordeel, waardoor er sprake is van een bijzondere situatie. Het is verstandig om de autoverzekering voor een auto met een grijs kenteken tijdig aan te vragen, zodat er bij eventuele twijfel of weigering voldoende tijd is om daar wat aan te doen.