Autoverzekering en bijrijders

Autoverzekering en bijrijders

Om bijrijders binnen uw autoverzekering te verzekeren dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. De personen in uw auto zijn namelijk niet automatisch gedekt tegen materiële of letselschade. Om dit te dekken kunt u kiezen voor een ongevallen inzittendenverzekering of een schadeverzekering inzittenden. Bij beide varianten maakt het niet uit wie de schuldige is van het ongeval, of dit nou u of de tegenpartij betreft uw bijrijders zijn gedekt.

Bijrijders met ongevallenverzekering inzittenden

bijrijders-ongeallenverzekering-blogUw bijrijders kunt u tegen materiële en letselschade verzekeren middels een ongevallenverzekering inzittenden. U geeft dan aan voor welk bedrag u de bijrijders wilt verzekeren en welke zitplaatsen in uw auto verzekerd dienen te worden. Als u bijvoorbeeld nooit mensen achterin vervoerd kunt u ervoor kiezen deze zitplaatsen niet mee te nemen. Echter dient u er dan wel rekening mee te houden wanneer u toch onverwacht bijrijders op de achterbank heeft deze niet gedekt zijn.

Tot in hoeverre er een uitkering plaatsvind is afhankelijk van het verzekerde bedrag dat u gekozen heeft. Dit totale bedrag wordt uitgekeerd bij volledige invaliditeit aan uw bijrijders. Bij gedeeltelijke invaliditeit is dit een percentage van het verzekerde bedrag en bij overlijden is dit ook weer een vastgesteld bedrag.

Bijrijders met schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden is misschien een verstandigere keuze voor het verzekeren van uw bijrijders. Want bij deze aanvullende verzekering kunnen uw bijrijders rekenen op een vergoeding van de werkelijke geleden schade in plaats van een voor afgesproken verzekerd bedrag. Naast dat u kunt rekenen op materiële en letselschade, kunt u daarnaast ook rekenen op gevolgschade. Want door invaliditeit kan het zijn dat u bijvoorbeeld niet meer kunt werken, dat u bepaalde medische kosten heeft of dat u wellicht hulp in uw huishouden nodig heeft.