Autoverzekering en hagelschade

Autoverzekering en hagelschade

In Nederland hagelt het gelukkig niet zo vaak en bovendien zijn deze buien doorgaans van korte duur. Desondanks kan een dergelijke bui behoorlijke schade aan uw auto veroorzaken, denk hierbij aan diverse pitten en deuken. In het verleden moest de auto in dit soort gevallen geheel nieuw over gespoten worden. Hedendaags is dit niet meer nodig, middels diverse technieken kunnen de deuken eruit gehaald worden. De kosten van de reparaties zijn dan ook iets verlaagd, maar desondanks zijn deze nog behoorlijk hoog. Of u deze kosten van hagelschade kunt claimen bij de autoverzekeraar hangt af van het type dekking dat u heeft.

Claimen bij de autoverzekeraar

claimen-hagelschadeOm de kosten voor de reparatie bij hagelschade te kunnen claimen heeft u minimaal een WA beperkt casco dekking nodig. Met een WA dekking kunt u deze kosten helaas niet claimen, gezien autoschades aan de eigen auto niet binnen de dekking vallen. Indien u de schade wilt claimen adviseren wij u foto’s te maken van de opgelopen schade. Indien mogelijk ook van de hagelstenen zodat de verzekeraar de omvang van de neergevallen hagelstenen kan zien. Vervolgens zal de verzekeraar u vertellen hoe de schade verder afgehandeld kan worden.

Eigen risico

Bij sommige verzekeraars geldt er standaard een eigen risico voor geclaimde schades. Dit bedrag moet u dan ook zelf betalen en de rest van de rekening zal de verzekeraar dan betalen. Mogelijk geldt dit eigen risico niet wanneer u kiest voor een aangesloten herstelbedrijf.

Echter verschilt het per verzekeraar hoe hiermee omgegaan wordt. Bovendien is het ook mogelijk dat u en geen eigen heeft en vrije keuze heeft in herstelbedrijf. Maar dit gegeven varieert dus per verzekeraar. In de polisvoorwaarden kunt u altijd terugvinden hoe uw verzekeraar met dit principe omgaat.