Autoverzekering en leeftijd

Autoverzekering en leeftijd

Verzekeraars bereken de premie van de autoverzekering op basis van een aantal factoren, uw leeftijd is er daar één van. Bijna iedereen is er wel van op de hoogte dat indien u onder de 24 jaar bent u meer premie moet betalen. Echter wat de meeste consumenten niet weten dat oudere bestuurders doorgaans ook meer premie moeten betalen. Indien u tot één van deze doelgroepen behoort is het dan ook zeker verstandig autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Juist deze doelgroepen kunnen onwijs besparen door te vergelijken gezien de ene verzekeraar in theorie meer aan leeftijdsdiscriminatie doet dan de andere autoverzekeraar.

Jongere bestuurders

Auto-leeftijdVerzekeraars berekenen een hogere premie voor jongere bestuurders. De gedachte hierachter is dat jongere bestuurders minder wegervaring hebben en daardoor ook sneller bij een ongeluk betrokken raken. Tevens rijden jongeren vaak sneller, waardoor de kans op een schade ook groter is. De verzekeraar denkt dus ook bij jongere bestuurders meer risico te lopen op dat zij een schade moeten uitkeren. Hierdoor wordt voor deze doelgroep dan ook een hogere premie berekend.

Oudere bestuurders

Ook oudere bestuurders kunnen problemen krijgen bij de premie van de autoverzekering doordat er autoverzekeraars zijn die een toeslag op de premie gooien bij een bepaalde leeftijd. Bovendien zijn er ook autoverzekeraars die ‘oudere klanten’ niet eens willen accepteren.

Polis Direct bijvoorbeeld houdt een leeftijdsgrens van 65 jaar aan, daarnaast bent u bij AON en de Nederlanden van Nu niet meer welkom als nieuwe klant indien u 70 jaar of ouder bent. Ga bij uw gewenste verzekeraar na of zij u nog willen accepteren en wat voor toeslag u hierdoor dient te betalen. Uiteraard wanneer u al klant bent kunt u gewoon klant blijven en mag de verzekeraar uw polis niet op basis van deze factor beëindigen.