Autoverzekering en vandalisme

Autoverzekering en vandalisme

Wie de krant leest, ziet de berichtjes regelmatig staan. Mensen stappen ’s morgens de deur uit om naar hun werk rijden en dan blijkt dat vandalen de gezinsauto even onder handen hebben genomen. Deuken in de portieren , krassen op de lak en autospiegels afgebroken. Dit wordt niet gedekt door uw WA-verzekering. Die dekt alleen de schade die u bij anderen veroorzaakt. Stelt dat u te maken krijgt met vernieling van uw auto. Wat dan?

Altijd aangifte doen en claim indienen

In ieder geval toch altijd aangifte doen bij de politie en een claim indienen bij uw autoverzekering . Want mochten de daders eventueel toch opgepakt worden, dan kan de schade op hen verhaald worden. Maar stel dat dit niet het geval is. En stel dat u een situatie als zojuist beschreven wilt voorkomen, dan kunt het beste een aanvullende verzekering afsluiten tegen vandalisme.

WA met beperkt cascoverzekering

U kunt zelf het beste afwegen hoe groot het risico op mogelijke schade aan uw auto door vandalisme is. Afhankelijk daarvan maakt u de keuze voor een bepaald type autoverzekering. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een WA plus, een beperkt cascoverzekering. Daarmee is de schade die door vandalisme kan worden veroorzaak gedekt. U moet hierbij denken aan schade die ontstaat bij poging tot diefstal , ingeslagen ruiten en brandschade.

WA met volledig cascoverzekering

vandalisme-cascoverzekering-blogMaar de meest ruime dekking wordt geboden door WA plus volledig cascoverzekering. Deze autoverzekering vergoedt ook vernielingen als lek gestoken banden, krassen in de lak en afgebroken spiegels. Weeg de kosten en de baten altijd goed af als u besluit een claim in te dienen bij uw verzekeraar wegens vandalisme schade. Soms kan het goedkoper zijn om de schade zelf te betalen omdat de claim ten koste gaat uw schadevrije jaren of de hoogte van uw premie.