Autoverzekering kiezen

Autoverzekering kiezen

Elke persoon die in het bezit is is van een auto krijgt te maken met de autoverzekering, maar uit welke opties u kunt kiezen en wat verstandig is is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een autoverzekering heeft als hoofddoel dat de schade aan of door eigen voertuig veroorzaakt gedekt is. In alle landen van de Europese Unie en nog een aantal andere landen in de wereld is het verplicht de auto te verzekeren. In Nederland is het verplicht de auto sowieso met de WA dekking te verzekeren.

Keuze dekkingen

Een samenstelling van een autoverzekering begint met het kiezen van een basisdekking. Afhankelijk van hoe uitgebreid u wilt dat schade gedekt is maakt u uw keuze. U kunt kiezen uit een WA, WA beperkt casco of WA volledig casco dekking en bij sommige verzekeraars tevens uit budget varianten.

Na het kiezen van de basisdekking zijn er nog diverse aanvullende verzekeringen om nog uitgebreider te verzekeren. Echter bieden sommige verzekeraars al bepaalde aanvullende verzekeringen in hun basisdekking, waardoor dit al inbegrepen is.

Keuze verzekeraars

KeuzeEr zijn ontzettend veel autoverzekeraars actief op de Nederlandse markt, dit maakt de keuze vaak erg lastig. Er is niet een verzekeraar die voor elke consument als de beste uit de bus komt. Verzekeraars bepalen de premie op basis van een aantal factoren en bij de ene verzekeraar weegt een bepaalde factor sterker als bij de ander, hierdoor is voor elke persoonlijke situatie de premie verschillend. Vergelijk en bekijk goed welke verzekeraar uw de goedkoopste premie kunt bieden.

Let daarbij ook goed op de aanvullende voorwaarden en eventuele voordelen die de verzekeraar biedt. Bij een nieuwe auto is een nieuwwaarde regeling bijvoorbeeld erg aantrekkelijk, terwijl anderen het belangrijk vinden dat er geen eigen risico van kracht is. Bekijk goed voor uzelf wat de autoverzekering moet dekken en maak vergelijkingen om een passende autoverzekering te vinden.