Autoverzekering met pakketkorting

Autoverzekering met pakketkorting

Een autoverzekering met pakketkorting is bij sommige verzekeraars een optie, maar wat houdt dit precies in? Om van pakketkorting gebruik te kunnen maken dient u meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Vaak geldt hoe meer producten, hoe hoger de korting. Als een verzekeraar promoot met pakketkorting betekend dit dat zij dit aanbieden. Desondanks zijn er ook aanbieders die hier niet per definitie mee promoten, maar die dit toch aanbieden. Wilt u weten of uw maatschappij dit heeft, dan kunt u contact met ze opnemen. Toch zijn er ook aanbieders die geen pakketkorting bieden, hierbij betaald u bij elke verzekering gewoon een standaard tarief zonder dat hier percentages vanaf gaan zodra u voor meerdere producten kiest.

Hoe werkt dit?

Afhankelijk per aanbieder geldt hoe u in aanmerking komt voor pakketkorting, doorgaans dient u voor minimaal 3 verzekeringen van deze aanbieder te kiezen. Dan begint een kortingspercentage en voor hoe meer verzekeringen u kiest, hoe hoger dit percentage kan oplopen. Al met al kan dit behoorlijk veel geld schelen.

Werkelijk voordelig?

pakketkorting-voordeliger-blogOndanks dat u een hoge korting kunt krijgen bij een bepaalde verzekeraar betekend dit niet dat dit werkelijk voordelig is. Het kan soms toch een behoorlijk groot bedrag schelen, maar als u nou elke verzekering los bij een andere maatschappij had afgesloten, dan was u ongetwijfeld nog voordeliger verzekerd. En bovendien in vele gevallen ook nog eens beter.

Het is namelijk niet per definitie zo dat als de autoverzekering van een bepaalde maatschappij de beste voor uw situatie is dat dit dan ook geldt voor de woonverzekeringen. Daarom adviseren wij u ook om naar elk product afzonderlijk van elkaar te kijken en deze bij de verschillende maatschappijen op zowel voorwaarden als prijs te vergelijken.