Autoverzekering na het opheffen van schorsing

Autoverzekering na het opheffen van schorsing

Stel, u gaat een jaar naar buitenland en uw auto blijft hier. Zonder dan gebruik te maken van uw wagen, heeft u er wel maandelijkse kosten aan. De autoverzekering loopt immers door en er moet ook gewoon wegenbelasting betaald worden. Daarom kiezen veel mensen er in zo’n situatie – het hoeft niet per se met een vakantie te maken te hebben, u kunt natuurlijk ook om een andere reden uw auto voor langere tijd niet nodig hebben – er voor om hun kenteken te schorsen. Hiermee stopt automatisch de wegenbelasting en kan de verzekering voorlopig onderbroken worden, waardoor er dus geen premie meer betaald hoeft te worden. Er mag echter ook niet meer in de auto gereden worden. Om die laatste reden willen mensen de schorsing opheffen, als ze terugkeren van hun vakantie of om een andere reden weer kunnen/willen rijden in hun voertuig. Maar hoe regelt u die opheffing?

Automatisch verval van de schorsing na één jaar

automatisch-schorsing-blogEen jaar nadat u uw auto heeft laten schorsen, zal de schorsing automatisch komen te vervallen. In dat geval hoeft u dus zelf niet voor een opheffing te zorgen. Wilt u de auto langer dan één jaar schorsen, dan zal u voor het verlopen van het jaar de schorsing moeten verlengen. U wordt hier een maand voordat het jaar is afgelopen via een brief aan herinnerd. Het verlengen van de schorsing kan online, maar ook bij een kentekenloket of een RDW-balie.

De schorsing vroegtijdig beëindigen

Wilt u de schorsing eerder opheffen, dan kan dit ook online en geheel gratis. Zorg er na de opheffing wel voor dat u gelijk weer een autoverzekering afsluit. Zonder een verzekering mag u namelijk niet op de openbare weg rijden. U kunt hiervoor een forse boete krijgen, die maar liefst 350,- euro bedraagt.