Autoverzekering op naam ouders

Autoverzekering op naam ouders

Een auto dient verzekerd te worden. Jongeren betalen doorgaans een hogere premie dan hun ouders, dit komt doordat zij waarschijnlijk weinig tot geen schadevrije jaren hebben opgebouwd en doordat verzekeraars een hogere premie hanteren voor jongeren. Hierdoor klinkt het ongetwijfeld aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van de ouders te zetten. Echter kan dit niet zomaar en brengt dit bovendien ook onverstandige situaties met zich mee.

Op naam van ouders

naam-ouders-blogOm de autoverzekering op de naam van uw ouders te zetten dient ook de auto op naam van uw ouders te staan. Het is alleen mogelijk om de auto te verzekeren op de naam van de eigenaar. U kunt er dan ook voor kiezen de auto op naam van uw ouders te zetten zodat de verzekering niet op uw eigen naam komt te staan.

Onverstandig

Een lagere premie klinkt aantrekkelijk, echter is het verzekeren op een ander mans naam onverstandig. Verzekeraars vragen namelijk bij de aanvraag wie de regelmatige bestuurder van het voertuig is. Als u hier eerlijk aangeeft hoe het in elkaar steekt zal de premie stijgen, gezien jongere bestuurders een hogere premie moeten betalen. Dit is dan ook de reden dat sommige consumenten ervoor kiezen dit niet eerlijk op te geven. Echter kan dit grote gevolgen hebben bij schadeclaims. Als de verzekeraar er namelijk achter komt dat u eigenlijk de regelmatige bestuurder was kunnen zij besluiten de schade niet of niet geheel te vergoeden. Bovendien kan er ook een aantekening gemaakt worden van verzekeringsfraude waardoor u toekomstig gezien moeilijker een nieuwe autoverzekering kunt aanvragen.

Daarnaast is er nog een nadeel bij het verzekeren op andermans naam en dat is dat u zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Zodra u ervoor kiest om de autoverzekering op eigen naam te plaatsen heeft u geen schadevrije jaren en krijgt u dus ook geen no-claim korting.