Autoverzekering opschorten

Autoverzekering opschorten

Als u uw auto verkocht heeft is het niet langer nodig om hiervoor een autoverzekering te laten lopen, het is dan mogelijk om op te zeggen of om de autoverzekering op te schorten. Het opschorten van de autoverzekering kan mogelijk vele malen aantrekkelijker zijn ten opzichte van het opzeggen.

Wat is opschorten?

Wanneer men een auto op zijn naam heeft staan is hij of zij wettelijk verplicht hier minimaal een WA autoverzekering voor af te sluiten. Echter wanneer de auto overgeschreven wordt op iemand anders zijn naam, bijvoorbeeld wanneer het voertuig verkocht wordt of total loss is er geen verplichting meer tot een WA autoverzekering. Bij het opschorten wordt de autoverzekering als het ware in een pauzestand gezet, deze is in feite nog wel lopend echter hoeft de verzekeringsnemer geen premie af te dragen. In feite is het dan ook hetzelfde als opzeggen, hier stopt de premie ook, alleen stopt de polis wel. Het voordeel van het in pauzestand zetten, oftewel opschorten is de houdbaarheid van schadevrije jaren.

Zodra de verzekeringsnemer binnen 3 jaar de autoverzekering weer activeert omdat er een nieuwe auto aangeschaft is loopt de polis door op de nieuwe auto, maar behoudt de verzekeringsnemer ook de opgebouwde schadevrije jaren met de bijbehorende no-claim korting. Als de verzekeringsnemer de autoverzekering had opgezegd waren deze schadevrije jaren maar 1 jaar geldig. Het verschil is dan ook maar liefst 2 jaar. Schadevrije jaren kunnen een behoorlijke korting teweeg brengen, hierdoor is opschorten dan ook een goede keuze, gezien deze langer behouden blijven.

Opschorten bij negatieve schadevrije jaren

opschorten-negatieveOok wanneer men negatieve schadevrije jaren heeft is opschorten verstandiger. Hoewel men een toeslag moet betalen op de premie is opschorten alsnog beter. Want van de negatieve schadevrije jaren wordt een registratie gemaakt en er is bijna geen verzekeraar te vinden die u dan wilt accepteren. U heeft wel een autoverzekering nodig, waardoor u al snel bij een risicoverzekeraar terecht komt, echter zijn de premies bij dit soort verzekeraars gigantisch hoog. Door het opschorten wordt de autoverzekering weer geactiveerd, wel met een hoge premie door de toeslag, echter is dit nog altijd lager dan een risicoverzekeraar.