Autoverzekering opzeggen

Autoverzekering opzeggen

Wilt u uw autoverzekering opzeggen? Het is van belang om hier de officiële weg voor te volgen, aangezien de verzekeraar anders de mogelijkheid heeft om de opzegging te weigeren. Met name wanneer u over wilt stappen vanwege een scherpere premie bij een andere verzekeraar is de kans groot dat u te maken krijgt met de minimale contractduur van 1 jaar(sinds januari 2010). Daarnaast is er vaak een opzegtermijn die 1 maand bedraagt.

Reden van opzegging

Ga na wat uw reden van opzegging is. Wilt u bijvoorbeeld opzeggen omdat u ergens anders een meer voordelige autoverzekering heeft gevonden? U kunt na 1 jaar overstappen, maar houd rekening met de opzegtermijn van 1 maand, die doorgaans geldig is. U heeft daar geen last van op het moment dat u een nieuwe auto heeft gekocht en u uw huidige model verkocht heeft. Indien u uw auto verkocht heeft en u geen nieuwe wenst te kopen kunt u de verzekering ook gewoon tussentijds opzeggen. U hoeft dan dus geen rekening te houden met de contractduur van 1 jaar en de opzegtermijn van een maand.

Tenslotte kunt u te maken krijgen met een situatie waarin de verzekeraar de premie voor al haar verzekerden verhoogt, of de dekking versobert. In dat geval heeft u 30 dagen de tijd om de verzekering op te zeggen. Ook in dit geval is er geen sprake van een contractduur van 1 jaar of een opzegtermijn van 1 maand.

Officiële brief en opzegtermijn

officiele-brief-blogHet is bij het opzeggen van uw autoverzekering in ieder geval altijd van belang om een officiële brief te schrijven, of gebruik te maken van de mogelijkheden op de website van uw verzekeraar. Houd rekening met de eventuele opzegtermijn en neem gewoon even contact op met de verzekeraar indien u er zelf niet helemaal uitkomt of u toch twijfels blijft houden.