Autoverzekering tijdelijk stopzetten

Autoverzekering tijdelijk stopzetten

Veel consumenten zijn er niet van op de hoogte dat het mogelijk is om de autoverzekering tijdelijk stop te zetten, of zien hier de voordelen niet van in. Echter is het in sommige situaties heel voordelig hier gebruik van te maken en zonde om de autoverzekering volledig op te zeggen. Dit principe wordt ook wel het schorsen van de autoverzekering genoemd.

Waarom tijdelijk stopzetten

waarom-tijdelijkHet tijdelijk stopzetten van de autoverzekering wordt ook wel schorsen genoemd. U hoeft geen premie te betalen indien u de autoverzekering schorst. Bovendien kunt u de verzekering gewoon weer activeren op het moment dat u weer gebruik maakt van een nieuwe auto. Het schorsen kan veel voordeliger zijn dan volledig stopzetten en wordt voornamelijk gebruikt wanneer de auto voor een lange tijd in de garage stilstaat. Echter is het ook slim hiervan gebruik te maken wanneer u tijdelijk geen auto heeft, maar wel op korte termijn een nieuwe auto wilt aanschaffen. Uw opgebouwde schadevrije jaren blijven bij het volledig opzeggen namelijk maar één jaar geldig. Bij het tijdelijk stopzetten blijven de schadevrije jaren maar liefst 3 jaar geldig.

Bij negatieve schadevrije jaren denkt men dat het beter is om de autoverzekering op te zeggen. Echter is dit niet het geval, want wanneer zij opzoek zijn naar een nieuwe autoverzekering worden zij door de meeste autoverzekeraars geweigerd. Door de dekking te schorsen kunt u in ieder geval weer terug naar uw oude verzekeraar.

Hoe werkt schorsen?

Om de autoverzekering tijdelijk stop te zetten dient u het kenteken te laten schorsen bij de RDW, hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht namelijk 73 euro voor personenauto’s tot 15 jaar. Wanneer u geen auto meer heeft hoeft u ook geen kenteken te schorsen.

De dekking bij de verzekeraar kunt u tijdelijk stop zetten door een verzoek per brief of email te versturen. Indien het kenteken geschorst is stuurt u ook het schorsingsbewijs dat u van het RDW ontvangen heeft mee. Indien u geen auto meer heeft dient u een kopie van het vrijwaringsbewijs mee te sturen.