Autoverzekering tussentijds opzeggen

Autoverzekering tussentijds opzeggen

Wilt u uw autoverzekering opzeggen, bijvoorbeeld omdat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent of omdat u niet tevreden bent met uw huidige verzekeraar? Helaas is het niet altijd mogelijk uw autoverzekering zomaar op te zeggen, dit is afhankelijk van een aantal zaken en sowieso afhankelijk van het feit of dat u een contract bij de verzekeraar heeft lopen. De meeste verzekeraars bieden u een jaarcontract en na dit contract kunt u de autoverzekering opzeggen met een maand opzegtermijn. Echter zijn er wel een aantal situaties wanneer u de autoverzekering op kunt zeggen, ook wanneer u een contract heeft.

Verkoop van auto

Tussentijds-opzeggenIndien u uw auto verkocht heeft mag u de autoverzekering stopzetten, u dient dan wel de verzekeraar een kopie van het vrijwaringsbewijs aan te leveren. Dit bewijs bewijst dat de auto niet meer op uw naam staat. Indien u van plan bent een nieuw voertuig aan te schaffen dan doet u er wellicht verstandiger aan de autoverzekering op te schorten, in plaats van op te zeggen. U betaald dan geen premie meer voor de autoverzekering, echter loopt de verzekering wel gewoon door. Een voordeel hiervan is dat uw schadevrije jaren maar liefst 3 jaar lang geldig blijven, in tegenstelling tot 1 jaar bij het beëindigen van uw autoverzekering.

Wijzigingen van premie of voorwaarden

Op het moment dat de verzekeraar uw premie verhoogt of de voorwaarden in uw nadeel wijzigt mag u ook de autoverzekering tussentijds opzeggen. Op het moment dat de verzekeraar dit aan haar klanten bekend maakt heeft u een maand de tijd om de autoverzekering schriftelijk op te zeggen.

Overigens dient de premie wel voor alle klanten verhoogt te worden. Op het moment dat de premie enkel voor u verhoogt wordt, omdat u bijvoorbeeld een terugval in schadevrije jaren heeft, dan kunt u de autoverzekering niet tussentijds opzeggen. U dient dan te wachten totdat uw contract is afgelopen en daarna kunt u overstappen naar een andere verzekeraar.