Autoverzekering voor elektrische auto

Autoverzekering voor elektrische auto

Net als voor elk ander voertuig in Nederland en andere Europese landen geldt ook voor de elektrische auto de verplichting een autoverzekering voor af te sluiten. U dient de elektrische auto minimaal te verzekeren met een WA dekking. Maar gezien de elektrische auto nog niet zo lang bestaat en daardoor nog vrij jong momenteel is, kiest u waarschijnlijk eerder voor een beperkt casco of volledig casco dekking. Wat betreft verzekering kunt u meerdere kanten op, u kunt kiezen voor de reguliere autoverzekering, maar er worden ook diverse speciale elektrische autoverzekeringen aangeboden.

Let op pechhulp

Het is altijd verstandig te letten op pechhulp, of dit nu binnen de autoverzekering valt of dat u hier een speciale wegenwacht dienst voor afsluit, deze wordt onder andere door de ANWB of door bijvoorbeeld Route Mobiel aangeboden. Maar er zijn ook speciale elektrische autoverzekeringen die extra aandacht besteden aan pechhulp, zodat wanneer bijvoorbeeld u accu leeg is er medewerkers van een pechhulp service naar u toe komen om het voertuig weg te slepen naar de dichtstbijzijnde laadpaal. Ook zal het steeds gebruikelijker worden dat de speciale wegenwachtdiensten ook dit in hun standaard pakketten gaan aanbieden, wat bij sommige al het geval is.

Waar kan ik uit kiezen

kiezen-elektrischMomenteel zijn er nog weinig mogelijkheden die specifiek gericht zijn op het verzekeren van elektrische auto’s. Gezien dit hedendaags steeds gebruikelijker wordt zal dit in de toekomst ongetwijfeld veranderen. Wel is het natuurlijk altijd mogelijk te kiezen voor de reguliere autoverzekering. Als u specifieke wensen heeft kunt u dit natuurlijk ook altijd aangeven bij de verzekeraars of intermediairs, wellicht dat zij hiervoor oplossingen dan wel maatwerk kunnen bieden. Hoe dan ook wij adviseren u goed naar de polisvoorwaarden te kijken en wellicht dat de reguliere autoverzekering al aan uw wensen voldoet.