Autoverzekering voor jongeren

Autoverzekering voor jongeren

Zodra u een auto op uw naam heeft staan bent u wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten, dit geldt ook voor jongeren. Echter betalen jongeren een vele malen hogere premie dan gemiddeld. Dit komt doordat jongeren een beperkte rijervaring hebben en hierdoor als een groter risico aangeduid worden door de verzekeraar. De kans dat iemand met een beperkte rijervaring betrokken raakt bij een ongeluk is nu eenmaal hoger, hierdoor is het risico tot uitkering voor de verzekeraar hoger en wordt de premie hoger gemaakt.

Studenten of jongeren polis

Diverse autoverzekeraar bieden naast hun reguliere autoverzekeringen ook speciale studenten en/of jongeren polissen. Welke voorwaarden hier precies aan hangen kunt u in de polisvoorwaarden terugvinden. Duidelijk is dat jongeren een hogere premie betalen, daarom is zeker voor deze doelgroep het vergelijken van autoverzekeringen erg van belang.

Vergelijken van autoverzekeringen

Doordat jongeren dus gemiddeld gezien een hogere premie betalen is het vergelijken erg belangrijk. Want er zit nogal een verschil tussen een hogere premie en een hogere premie, soms kan dit wel tientallen euro’s per maand schelen. Zeker op jaarbasis kan dit enorme verschillen opleveren. Bekijk goed welke autoverzekeringen de verschillende verzekeraars aanbieden en of deze geschikt zijn voor u.

Op andere naam verzekeren

andere-verzekeren-blogDoordat jongeren een hogere premie betalen kan de neiging ontstaan de auto op een andere naam te verzekeren, bijvoorbeeld op 1 van de ouders zijn naam. De kans dat zij hierdoor een lagere premie betalen is enorm. Desondanks adviseren wij u dit niet te doen, dit is namelijk verzekeringsfraude. Als u de hoofdbestuurder van een auto bent dient u dit door te geven aan de verzekeraar en op basis van deze gegevens betaald u de premie. Daarnaast begint u als beginnende rijder ook met het opbouwen van eigen schadevrije jaren, waar u op een later moment weer van kan profiteren.