Autoverzekering wijzigen

Autoverzekering wijzigen

Het kan vanwege diverse redenen verstandig dan wel noodzakelijk zijn om de autoverzekering te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat de dekking eigenlijk niet meer geschikt is voor uw auto, doordat bepaalde persoonlijke omstandigheden gewijzigd zijn of doordat u een geheel nieuwe autoverzekering wilt afsluiten.

Persoonlijke gegevens wijzigen

Als er iets in uw persoonlijke gegevens dan wel omstandigheden wijzigt dient u dit direct door te geven aan de verzekeraar. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een verhuizing. Dan dient u direct de woongegevens te wijzigen, dit niet alleen zodat de post naar het juiste adres gestuurd kan worden, maar ook omdat de premie opnieuw bepaald moet worden. Zo zijn alle zaken die veranderen met betrekking tot u als persoon belangrijk om door te geven. De verzekeraar heeft dit mogelijk nodig voor meerdere doeleinden.

Dekking wijzigen

wijzigen-dekkingHet is verstandig om met regelmaat kritisch naar de dekking van uw autoverzekering te kijken. U heeft namelijk de mogelijkheid om voor 3 verschillende soorten te kiezen, het is dan ook verstandig de juiste te kiezen. Veel consumenten hebben eigenlijk een te hoge dekking voor hun auto, hierbij gaat het bijvoorbeeld om oudere auto’s die nog een volledig casco dekking hebben. Dit is in principe zonde doordat u toch behoorlijk meer premie betaald voor deze dekking ten opzichte van de laagste dekking, terwijl de laagste dekking in principe al voldoende is voor een oudere auto met lage dagwaarde. Echter zijn hier verder geen verplichtingen, de dekking is een persoonlijke keuze. Desalniettemin adviseren wij u hier toch regelmatig bij stil te staan.

Nieuwe autoverzekering

Het kan ook voorkomen dat u de autoverzekering wil aanpassen door een geheel nieuwe autoverzekering af te sluiten, in dit geval stapt u over naar een andere autoverzekeraar. Ook dit kan mogelijk een flink voordeel opleveren, let wel dat u niet alleen naar de premie kijkt maar ook goed kijkt of de voorwaarden bij u passen.