Autoverzekering: zijn accessoires gratis meeverzekerd?

Autoverzekering: zijn accessoires gratis meeverzekerd?

Een autoverzekering afsluiten en benieuwd of de accessoires gratis zijn meeverzekerd? Ja en nee. Het hangt af van het moment waarop de accessoires zijn aangebracht. Een LPG-installatie die al in de auto zat toen deze de fabriek uit kwam rollen is wel gratis meeverzekerd, een set velgen die u later toevoegt is dat niet automatisch. Kijk goed naar de voorwaarden van de autoverzekering om na te gaan of de accessoires gratis zijn meeverzekerd en tot welk bedrag dat het geval is.

Af-fabriek accessoires van de auto

fabriek-accessoiresDe autoverzekeraar maakt onderscheid tussen af-fabriek accessoires en accessoires die u later heeft toegevoegd. Indien bijvoorbeeld de trekhaak al op de auto zit toen u die bij de fabrikant bestelde is dat een accessoire dat gratis is meeverzekerd. Voegt u de trekhaak later zelf toe? Dan is die niet automatisch gratis meeverzekerd. De verzekeraar verzekert de auto in principe zoals deze uit de fabriek komt, omdat het op basis daarvan de waarde in kan schatten. Accessoires die er af-fabriek al op of aan zaten vallen over het algemeen binnen de autoverzekering en brengen wat dat betreft geen extra premie met zich mee.

Later toegevoegde accessoires meeverzekeren

Heeft u andere accessoires aan de auto toegevoe/gd? Van een navigatie-systeem tot een set velgen of andere accessoires: deze zijn niet automatisch gratis meeverzekerd. In veel van de gevallen zal de verzekeraar een dekking voor accessoires bieden, bijvoorbeeld tot een bedrag van €1.500. Let vooral goed op wanneer u een dure set lichtmetalen velgen heeft toegevoegd. Die zijn niet automatisch meeverzekerd en kunnen bij diefstal tot hoge kosten leiden. Het is de moeite waard goed te kijken naar de dekking en eventueel een aanvullende verzekering voor de toegevoegde accessoires op en rondom de auto toe te voegen.