Bent u oververzekerd voor de autoverzekering?

Bent u oververzekerd voor de autoverzekering?

Veel mensen in Nederland zijn oververzekerd. Kijkend naar alle soorten verzekeringen is er sprake van een oververzekeringspercentage van maar liefst 50%. Dat betekent dat één op de twee Nederlanders onnodige verzekeringen hebben lopen. Dit is op zich niet erg, het is alleen zonde van het geld. Twee keer voor hetzelfde verzekeren heeft weinig nut, u kunt namelijk maar één verzekeraar aanspreken op het moment dat er sprake is van een schade bijvoorbeeld. Als we het hebben over overzekering dan kunnen we onderscheid maken in twee varianten. Zo kunt u letterlijk dubbel verzekerd zijn, maar u kunt ook een polis hebben die eigenlijk onnodig is.

Dubbel verzekerd zijn

Zo kunt u bijvoorbeeld oververzekerd zijn voor pech. Verzekeringsmaatschappijen verkopen graag een “pechhulppakket” mee als u een verzekering afsluit. Maar is het wel nodig om dit pechhulppakket af te sluiten? Veel Nederlanders hebben immers al een pechhulpservice van de ANWB. Het is dan ook verstandig om eens kritisch naar uw verzekeringen te kijken, zo kunt u ontdekken of u oververzekerd bent op bepaalde punten. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor rechtsbijstand, dit is ook zon typisch geval.

Type autoverzekering

Welk type autoverzekering heeft u? U kunt kiezen uit een WA, WA + beperkt casco en een allrisk dekking. Vooral deze laatste dekking is duur als we kijken naar de maandelijkse premie die betaalt moet worden. Is een auto relatief oud, dan is een hoge dekking wellicht onnodig. De kosten wegen niet op tegen de voordelen die deze verzekering biedt. Op deze manier kunt u ook oververzekerd zijn. Veel autobezitters sluiten eenmaal een allrisk dekking af en laten deze jarenlang doorlopen, ook als de auto bijna niets meer waard is. De premie blijft in sommige gevallen echter hoog, u betaalt in zo’n situatie onnodig veel premie. Het terugschroeven vande dekking is in dat geval de beste en meest eenvoudige oplossing. U kunt hier al snel tientallen euro’s per maand mee besparen.