Buitenlands kenteken en autoverzekering

Buitenlands kenteken en autoverzekering

Heeft u een buitenlands kenteken en wilt u in Nederland een autoverzekering afsluiten? Helaas is het in Nederland vrijwel onmogelijk om een verzekering af te sluiten voor een voertuig met een buitenlands kenteken. De auto dient namelijk verzekerd te worden in het land van herkomst. Daarnaast is het eigenlijk ook niet toegestaan om als Nederlandse inwoner rond te rijden op de Nederlandse wegen met een buitenlands kenteken. Op het moment dat u inwoner van Nederland wordt dient u de auto te importeren uit het buitenland en binnen 30 dagen te laten omzetten naar een Nederlands kenteken.

Auto keuren

keuren-kentekenOmdat u als inwoner van Nederland niet rond mag rijden met een auto met buitenlands kenteken dient u de auto te importeren. Hiervoor moet u wel het voertuig verplicht laten keuren bij een keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, bekend als de RDW. Nadat dit gebeurt is, is het mogelijk een autoverzekering af te sluiten voor uw auto.

Kenteken voor één dag

Om de auto te laten keuren dient de auto naar een station van de RDW gebracht te worden. Echter is het niet mogelijk een auto met buitenlands kenteken in Nederland te verzekeren, tevens mag u ook niet met een onverzekerde auto rondrijden in Nederland. Een optie is dat u de auto op een trailer ernaar toe laat brengen.

Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid om de auto te laten verzekeren met een kenteken voor één dag. Dit kenteken kunt u aanvragen bij de RDW. Zij sturen u een kentekennummer op en u dient zelf een kentekenplaat te maken, uitleg hierover vindt u in de brief. Daarnaast dient u ook een autoverzekering te vinden, niet alle verzekeraars bieden deze optie. Op het moment dat u toch een autoverzekering voor een kenteken voor één dag heeft afgesloten mag u zelf met het voertuig naar het keuringsstation rijden.