Dekking op het juiste moment verlagen

Dekking op het juiste moment verlagen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de Nederlandse consument zijn of haar auto over verzekerd heeft. Dit houdt in dat de dekking van de autoverzekering die voor de desbetreffende auto is afgesloten eigenlijk te hoog is. Hierdoor betaald men in principe onnodig een hogere premie, want een hogere dekking is een hogere premie. Daarom is het ook verstandig om de dekking op het juiste moment te verlagen.

Wanneer verlagen?

Voor de autoverzekering kunt u kiezen voor verschillende dekking, waarvan alleen de WA dekking voor elke autobezitter een wettelijke verplichting is. Echter kunt u de auto ook uitgebreider verzekeren door te kiezen voor een beperkt casco of volledig casco dekking, waarvan de laatste de meest uitgebreide, maar ook de meest dure variant is.

De meeste autobezitters met een auto jonger dan 3 jaar of een gefinancierde auto kiezen voor een volledig casco dekking. Hierdoor valt schade aan de eigen auto ook binnen de autoverzekering. Nu blijkt dat veel consumenten dit na verloop van tijd vergeten te verlagen of dit gewoon niet doen. Hierdoor rijden er gigantisch veel oude auto’s rond met een volledig casco dekking. Echter kan de schade bij de meeste oude auto’s niet gigantisch hoog oplopen, gezien de dagwaarde nog erg laag is. De vraag is dan ook of dit wel verstandig is. Want voor een volledig casco dekking betaald u aanzienlijk meer premie dan voor een WA dekking. Wellicht zou het een verstandigere keuze betreffen om te kiezen voor een WA dekking en daarbij een lagere premie, de vergoeding van eventuele schade kan immers toch niet hoog oplopen.

Uitzonderingen

uitzonderingen-verlage-blogVoor het verzekeren van de auto worden vaak richtlijnen aangegeven, ook wanneer het gaat om het kiezen van een dekking. Echter zijn dit richtlijnen en daarom adviseren wij ook hier niet blind op te staren. Bij gefinancierde auto’s passen deze richtlijnen bijvoorbeeld doorgaans niet. Ook zijn er andere redenen als onvoldoende financiële spaarmiddelen wat de keuze voor een dekking kan beïnvloeden.