Dekking tussentijds veranderen

Dekking tussentijds veranderen

Soms past de dekking van uw autoverzekering niet meer geheel bij waar u destijds bij het afsluiten voor had gekozen. Dit kan doordat u bijvoorbeeld waarde verhogende zaken aan het voertuig heeft aangebracht. Maar wat vaker voorkomt is dat de dekking eigenlijk te hoog is, doordat het voertuig door ouderdom enorm in waarde gedaald is. Is één van de gevallen bij u aan de orde? Dan is dit wellicht het juiste moment om de dekking tussentijds te veranderen.

Verhogen

Als u van plan bent de dekking te verhogen, dan betekend dit dat u een uitgebreider pakket gaat afsluiten en hierdoor ook in de toekomst meer premie gaat betalen. Verhogen kan zijn door te kiezen voor een aanvullende verzekering als een inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering of een ander aangeboden module als pechhulp.

Maar het kan ook dat u kiest voor een hogere dekkingsvorm, omdat u in de toekomst bijvoorbeeld ook diefstal wilt verzekeren. Doorgaans vinden verzekeraars het geen probleem om te verhogen, u wordt immers een uitgebreidere klant waardoor zij ook meer premie ontvangen. Wel is het mogelijk dat zij voor de wijziging eenmalig kosten in rekening brengen, dit is overigens niet bij alle verzekeraars het geval.

Verlagen

verlagen-veranderen-blogVerlagen betekend dat u kiest voor een minder uitgebreide dekking dan waar u op dit moment gebruik van maakt. Dit kan inhouden dat u een bepaalde aanvullende verzekering of module opzegt, maar het kan ook dat u de dekkingsvorm verlaagt omdat het voertuig een uitgebreidere dekkingsvorm niet meer waard is. Meestal is het gewoon mogelijk de dekking te verlagen, maar dit kan wel een probleem opleveren wanneer u nog gebonden bent aan een jaarcontract. Na dit jaar kunt u wel zonder problemen verlagen, maar binnen dit jaar kan de verzekeraar dit mogelijk weigeren. Ook bij het verlagen is het mogelijk dat de verzekeraar wijzigingskosten in rekening brengt, zij moeten namelijk administratieve handelingen verrichten voor het opmaken van een nieuwe polis.