Dekkingsvormen

Dekkingsvormen

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er diverse dekkingsvormen. Iedereen in Nederland is verplicht een autoverzekering te hebben indien hij of zij een auto wilt besturen. Doorgaans zijn er drie basisvormen binnen de dekking van de autoverzekering: WA, WA Plus en de All Risk autoverzekering. Daarnaast zie je tegenwoordig ook dat bepaalde verzekeraars een ‘budget’ variant hebben van de WA Plus en de All Risk autoverzekering.

Welke moet ik nou kiezen?

De keuze van de dekkingsvorm is voor een groot deel afhankelijk van uw voertuig. Over het algemeen kunnen de volgende indicatieve waardes aangehouden worden:

1) 0 t/m 4 jaar: All Risk
2) 5 t/m 9 jaar: WA Plus
3) Ouder dan 9 jaar: WA

Naast deze basisdekking is het ook van belang dat u goed nadenkt over eventuele aanvullende modules. Deze bieden diverse extra dekkingen buiten de basisdekking tegen extra kosten. Deze modules zijn optioneel af te sluiten, u bent dus niet verplicht tot het afsluiten van deze aanvullende verzekeringen.

Nieuwwaarde regeling

De nieuwwaarde regeling is zeker een leuke aanvullende module om over na te denken indien u een voertuig heeft die jonger is dan 4 jaar. Deze kunt u dus bij sommige verzekeraars optioneel naast de All risk autoverzekering afsluiten, bij andere aanbieders zit deze module standaard binnen de autoverzekering. De nieuwwaarde regeling vergoedt het volledige aankoopbedrag in geval van totaal schade. Doorgaans geldt deze regeling alleen voor voertuigen jonger dan 4 jaar, let hier dus goed op indien u overweegt deze module af te sluiten.

No-claim beschermer

beschermer-dekkingsvormenTijdens de jaren dat u verzekerd bent bouwt u schadevrije jaren op. Bijna iedereen is hier wel van op de hoogte gezien er hoge kortingen mee gepaard gaan. De korting bij een maximaal aantal schadevrije jaren kan bij sommige aanbieders wel oplopen tot 85%! In geval van schade daalt u normaal gesproken een aantal treden terug, hierdoor wordt de korting natuurlijk ook minder hoog. Een no-claim beschermer voorkomt deze daling, u bent beschermt voor 1 schade per jaar.

Let op: Een eventuele tweede schade in hetzelfde jaar zal niet beschermd worden door deze module.