Directe autoverzekering

Directe autoverzekering

Een directe autoverzekering afsluiten? Dat kan eigenlijk bij vrijwel iedere autoverzekering tegenwoordig. Voorheen was het nodig om te wachten tot openingstijden van autoverzekeraars. Dit kon nog wel eens vervelend zijn wanneer een auto bijvoorbeeld in een weekend of op een avond werd aangekocht. Echter, tegenwoordig gaat alles natuurlijk veel gemakkelijker met internet. Met een aanvraagformulier bent u eigenlijk per direct verzekerd, ook in het weekend of op avonden. Zelfs op feestdagen gaat de verzekering eigenlijk direct in. Dit geeft als voordeel dat u direct na aankoop verzekerd de weg op kan, ook wanneer de verzekeringsmaatschappij dan gesloten is.

Eerst een voorlopige dekking

U kunt direct een autoverzekering afsluiten, maar in de meeste gevallen gaat het dan nog wel eerst om de zogenaamde voorlopige dekking. Dit betekent dat u tijdelijk verzekerd bent totdat deze voorlopige dekking wordt omgezet naar een definitieve dekking. Verzekeringsmaatschappijen doen dit om zichzelf te beschermen. In de tijd dat u gebruik maakt van de voorlopige dekking kan de verzekeraar u controleren.

Zo kan worden beoordeeld of u het aanvraagformulier wel naar waarheid heeft ingevuld en of u bijvoorbeeld bekend staat als wanbetaler of fraudepleger. Wanneer er problemen worden gevonden door de verzekeraar, dan heeft de verzekeraar het recht om de voorlopige dekking te staken en geen permanente autoverzekering te bieden.

Schade tijdens de voorlopige dekking

directe-voorlopigeHet kan natuurlijk zijn dat u schade rijdt wanneer u nog gebruik maakt van de voorlopige dekking. In principe wordt deze schade gewoon vergoed door de autoverzekeraar. Echter, wanneer blijkt dat u niet eerlijk bent geweest en de verzekeraar besluit om geen permanente dekking te bieden, dan is deze niet verplicht uit te keren. Schade tijdens de tijdelijke dekking mag geen reden zijn om u een permanente autoverzekering te ontzeggen. In dit geval zal de verzekeraar dan ook uitkeren wanneer u schade rijdt in de periode van de voorlopige dekking.