Geldigheid offerte autoverzekering

Geldigheid offerte autoverzekering

Heeft u een offerte aangevraagd voor een autoverzekering bij een bepaalde verzekeraar en bent u benieuwd hoe lang deze offerte nou eigenlijk geldig is?

De offerte
Indien u van plan bent een autoverzekering af te gaan sluiten heeft u de mogelijkheid eerst een offerte aan te vragen. In de offerte kunt u de premie en voorwaarden terugvinden, tevens staan eventuele kortingen en aanvullende verzekeringen hierin vermeld. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u zelf eenvoudig meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken.

Geldigheidsduur

GeldigsheidsduurIndien u offertes heeft aangevraagd dient u rekening te houden met de geldigheidsduur van de offerte, deze zijn namelijk niet onbeperkt geldig. De geldigheidsduur is altijd in de offerte zelf vermeld, doorgaans is een offerte minimaal 14 dagen geldig. Indien de offerte verlopen is loopt u het risico dat er andere prijzen en voorwaarden gelden, het is daarom van belang dat u bij ontvangst snel de offertes doorneemt.

Autoverzekering afsluiten

Indien u uw keuze gemaakt heeft kunt u overgaan tot het afsluiten van de autoverzekering. U kunt ervoor kiezen om bepaalde formulieren terug te sturen of de autoverzekering telefonisch te bestellen. Daarentegen is het ook mogelijk zelf online een autoverzekering af te sluiten, dit is zeer eenvoudig en snel gebeurt. Bovendien bent u dan ook bij de meeste verzekeraars direct verzekerd en kunt u meteen de weg op.

Daarnaast zijn er bepaalde verzekeraars die een korting geven indien u online uw autoverzekering afsluit, dit is dus een groot voordeel. U dient maar een paar gegevens in te vullen en u krijgt daarna de polis per post opgestuurd. Overigens is het ook mogelijk via diverse vergelijkingssites verzekeraars met elkaar te vergelijken.