Geldnood, wijzig je autoverzekering

Geldnood, wijzig je autoverzekering

Als u in geldnood zit is het wellicht verstandig om uw autoverzekering te wijzigen. Een lagere dekking behoort misschien tot de mogelijkheden wanneer u een voertuig rijdt met een relatief lage waarde. Een andere optie waardoor u misschien kunt besparen is door opzoek te gaan naar een goedkopere autoverzekeraar. Want wanneer u de rekeningen niet meer kunt betalen van de autoverzekering kan dit leiden tot rampzalige gevolgen.

Gevolgen geen betaling

gevolgen-betaling-blogWanneer u een premie achterstand oploopt wordt de autoverzekering na enkele aanmaningen opgeschort. Dit betekend dat u niet langer meer verzekerd bent en hierdoor onverzekerd rondrijdt. Echter bent u verplicht een voertuig te verzekeren, waardoor u het risico loopt op een boete van het RDW. Deze boete bedraagt minimaal 400 euro. Bovendien kunt u de auto pas weer verzekeren zodra u het resterende bedrag terug betaald heeft. Daarnaast dient u rekening te houden met een registratie van wanbetaling. Deze registratie bemoeilijkt het proces tot het aanvragen van een nieuwe autoverzekering. Elke autoverzekeraar bekijkt namelijk of u dergelijke registraties op uw naam heeft staan. Het is dan ook verstandig om tijdig uw autoverzekering te wijzigen dan wel over te stappen.

Wijzigen of overstappen?

Door uw autoverzekering te wijzigen kunt u wellicht besparen op de maandelijkse premie. U kunt bijvoorbeeld een All Risk dekking aanpassen naar een WA dekking, of u kunt de aanvullende modules laten vervallen. Echter kan dit alleen wanneer u niet gebonden bent aan een jaarcontract. Na dit jaar bent u vrij om de dekking te verlagen en aanvullende modules te laten beëindigen.

Echter is het verlagen van de dekking niet altijd een optie. Want als u bijvoorbeeld de inzittendenverzekering beëindigd en u een ongeluk maakt waarbij uw passagiers gewond raken, dan kan dit ten koste gaan van een uitkering. Ook is het af te vragen of het verstandig is de dekking naar WA te verlagen wanneer u over een voertuig bezit met een hoge dagwaarde. Bekijk ook wat een overstap u eventueel kunt besparen. Mocht dit niet voldoende zijn kunt u altijd nog besluiten de dekking hier en daar aan ta passen.