Gelijkwaardige autoregeling

Gelijkwaardige autoregeling

In geval van totaal schade of diefstal keren de meeste verzekeraars een bedrag uit op basis van de dagwaarde die de auto op dat moment heeft. Het uitgekeerde bedrag kan veel lager uitvallen als het bedrag waarvoor u dezelfde auto zou willen terugkopen. Er zijn ook verzekeraars die een nieuwwaarde regeling aanbieden, echter is deze regeling alleen toepasbaar op nieuwe auto’s. Krijgt u schade na de looptijd van de nieuwwaarde regeling? Dan krijgt u dus de dagwaarde en kunt u geen vergelijkbare auto terug kopen.

Verzekeraars

verzekeraars-autorgelingAls de verzekeraar een gelijkwaardige autoregeling aanbiedt krijgt u het bedrag uitgekeerd waarmee u een soortgelijk voertuig kunt kopen. Dit geldt zowel voor totaal schade als voor diefstal. De regeling die een verzekeraar treft verschilt sterk.
Bekijk goed de voorwaarden om te zien wat de gelijkwaardige autoregeling bij de desbetreffende aanbieder inhoud. Bij sommige aanbieders kunt u het letterlijk interpreteren, terwijl andere verzekeraars hier een tijdsperiode aanhangen. U heeft dan alleen recht op de gelijkwaardige autoregeling als uw auto niet ouder is dan een vooraf vastgesteld aantal jaren. FBTO vergoedt bij zowel nieuwe als tweedehandse voertuigen voor 3 jaar lang de aanschafwaarde van de auto.

De meeste aanbieders hebben niet een dergelijke regeling, let hier dus goed op bij het kiezen van een verzekering. Krijgt u een gelijkwaardige auto of alleen de dagwaarde? Ook zijn er aanbieders die de dagwaarde plus een extra percentage vergoeden. Enkele verzekeraars die wel een gelijkwaardige autoregeling zonder voorwaarden aanbieden zijn Inshared, Zelf.nl, ANWB en Unive.

Vervangend vervoer regeling

De vervangend vervoer regeling wordt vaak aangezien voor de gelijkwaardige autoregeling. Echter krijgt u met deze regeling vervangend vervoer tijdens bijvoorbeeld reparatie van uw auto. Bij de meeste verzekeraars zit deze regeling in het pechhulp pakket. Het verschilt per verzekeraar hoelang u recht heeft op vervangend vervoer en of deze ook geldt in andere landen. Bekijk goed de voorwaarden op de exacte details van de vervangende vervoer regeling.