Gestolen autoradio claimen bij inboedelverzekering of autoverzekering?

Gestolen autoradio claimen bij inboedelverzekering of autoverzekering?

Komt u erachter dat er is ingebroken in uw auto? Direct contact opnemen met uw verzekeraar is dan de eerste logische stap. Maar heel veel mensen weten eigenlijk niet met wie ze contact op moeten nemen. Belt u in zo’n geval met uw autoverzekeraar of juist met de verzekeringsmaatschappij van uw inboedelverzekering? Wie u belt hangt af van een aantal factoren. U moet nagaan wat de schade is en wat er is gestolen. Een gestolen autoradio valt niet onder een inboedelverzekering, maar een gestolen laptop uit uw auto weer wel.

Inboedelverzekering voor gestolen spullen

inboedelverzekering-autoradioBij een inboedelverzekering bent u verzekerd voor alles wat verhuisbaar is. Deze regel geldt voor de spullen in uw woonhuis, maar wanneer er buitenhuis dekking is ook in de auto. Merkt u dat er na een inbraak in uw auto spullen weg zijn zoals een laptop, studieboeken, een tas met waardevolle spullen of zojuist gekochte kleding? Al deze goederen kunt u claimen op uw inboedelverzekering. Het bedrag wat u vergoedt krijgt verschilt per verzekeraar. Ook stellen verzekeringsmaatschappijen een aantal eisen bij de ingediende claims. Zo moet u kunnen aantonen dat de auto tijdens de inbraak op slot was en ook mogen de gestolen spullen niet in het zicht gelegen hebben.

Autoverzekering voor schade

De schade die de inbrekers aan uw auto hebben toegebracht kunt u verhalen bij uw autoverzekering. Een gestolen autoradio valt hier ook onder, omdat een autoradio als vastzittend onderdeel in uw auto wordt gerekend. Voorwaarde is wel dat u deze autoradio heeft gemeld bij uw verzekeraar. Wanneer de autoradio op een later moment is geïnstalleerd en dit bent u vergeten te melden, dan kunt u hier geen claim op indienen.

Losse autoradio’s worden in principe niet gedekt door de autoverzekering. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben hier echter een aparte optie van de verzekering voor, waarbij de autoradio dan onder de categorie accessoires valt.