Gevolgen onverzekerd autorijden

Gevolgen onverzekerd autorijden

Onverzekerd autorijden is zeker niet aan te bevelen. Het is tenslotte strafbaar waardoor u hoge boetes kunt krijgen. Ook zal een auto niet meer makkelijk verzekerd kunnen worden wanneer u er al langere tijd onverzekerd mee rijdt. Onverzekerd autorijden heeft zo een heleboel nadelen.

Verplicht autoverzekering afsluiten

Wanneer er een kenteken op uw naam geregistreerd staat bent u vanaf dat moment verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Onverzekerde auto’s die schade veroorzaken leveren grote kosten op voor de Staat. Vanwege dit probleem let de Rijksdienst Wegverkeer dus behoorlijk goed op onverzekerde auto’s. Wanneer u betrapt wordt volgt een boete van pakweg 400 euro. Dit bedrag wordt maximaal 3 keer per jaar opgelegd en kan dus behoorlijk hoog oplopen.

Bekeuring van de politie

Verder is het mogelijk om een bekeuring van de politie te krijgen. Als de politie u staande houdt en er achter komt dat uw auto niet verzekerd is kan er een boete van 550 euro opgelegd worden. Als u dit vergelijkt met een autoverzekering die een paar tientjes per maand kost, blijkt dat uw auto gewoon verzekeren heel wat goedkoper is. Het bedrag van de boetes kan namelijk nogal oplopen.

Verzekeren bij Rialto

Rialto-onverzekerd-blogHoe langer u onverzekerd rond rijdt, hoe groter de kans dat u uw auto niet meer kunt verzekeren. Gewone autoverzekeraars willen er dan niet meer aan beginnen. Rialto zal dan de enige verzekeraar zijn die uw auto wel wil verzekeren. Deze verzekeringsmaatschappij levert verzekeringen voor wanbetalers of fraudeurs en verzekert dus ook langdurige onverzekerde auto’s. Hier zit echter wel een behoorlijk prijskaartje aan. De premie is erg hoog en ook zijn de voorwaarden erg streng. Dit zou u eigenlijk niet moeten willen. Het komt er dus op neer dat de risico’s van uw auto niet verzekeren heel wat zwaarder wegen dan dat maandelijkse premiebedrag voor uw autoverzekering. Natuurlijk blijft het uw eigen keus.