Jonge bestuurders en eigen risico

Jonge bestuurders en eigen risico

Jonge bestuurders dienen bij het afsluiten van een autoverzekering extra te letten op het eigen risico. Dit komt doordat veel autoverzekeraars extra voorwaarden stellen aan jongere bestuurders, zij zien bestuurders jonger dan 24 jaar als een groter risico. Doordat verzekeraars dit zo zien wordt deze doelgroep al benadeeld met een hogere premie, maar daarnaast is er in veel gevallen dan ook nog een nadeel wat betreft het eigen risico.

Eigen risico

Het eigen risico betekend dat de verzekeringsnemer bij het claimen van schade eerst een gedeelte zelf moet betalen. Het eigen risico is dan ook het bedrag wat eerst zelf betaald moet worden, de rest wordt bijgelegd door de autoverzekeraar. Voor de consument is het vaak erg onduidelijk of zij nou wel of geen eigen risico hebben en hoe dit precies werkt. Dit komt doordat alle verzekeraars hier anders mee omgaan, bij de één heeft u geen eigen risico, terwijl bij de ander weer wel. Of de hoogte van dit bedrag is verschillend.

Daarnaast zijn er ook andere beperkende voorwaarden wat het nog onduidelijker maakt. Bijvoorbeeld jongere bestuurders die het wel weer hebben, maar andere bestuurders niet. Of standaard wel een eigen risico, maar wanneer u voor een bepaalde schadehersteller kiest weer niet.

Hogere eigen risico, goedkoper autoverzekering?

bestuurders-blogDoordat er bij een eigen risico een gedeelte van de schade zelf bekostigd moet worden zouden we denken dat deze autoverzekeringen goedkoper zijn. Jongere bestuurders denken dan ook dat wanneer zij wel een eigen risico hebben zij een goedkopere autoverzekering hebben. Maar niets is minder waar, er zijn genoeg budget verzekeraars waar bij schade niets uit eigen portemonnee betaald hoeft te worden en deze ook nog eens een goedkopere premie bieden dan de verzekeraar waar u wel een gedeelte van de schade zelf moet betalen.