Keurmerk klantgericht verzekeren

Keurmerk klantgericht verzekeren

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is een keurmerk die uitgereikt wordt aan verzekeraars die klantgericht werken. Zij worden daarop getoetst en hiermee wordt de kwaliteit van de klantgerichtheid en dienstverlening in beeld gebracht. Als u een autoverzekering wilt afsluiten is dit een punt om wellicht rekening mee te houden. Bij partijen die in het bezit zijn van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren heeft u toch een bepaalde zekerheid dat deze op een bepaalde wijze met hun klanten omgaan.

Garantie kwaliteit

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren wordt uitgebracht door de Stichting toetsing verzekeraar. Zij controleren de keurmerkhouders en bekijken of zij eerlijke en duidelijke informatie aan hun klanten geven. Ook wordt er gekeken of er goed naar doelgroepen gekeken wordt als het gaat om de producten, oftewel de verzekeringen. Door het keurmerk wilt de stichting duidelijk maken dat u te maken heeft met een klantgericht bedrijf.

garantie-kwaliteit-blogBovendien worden deze keurmerkhouders telkens opnieuw getoetst waardoor de kwaliteit hoog moet blijven, anders wordt het keurmerk gewoon ingetrokken. Deze eisen worden bovendien jaarlijks bijgesteld en aangescherpt. Als u een autoverzekering afsluit bij een keurmerkhouder dan bent u zeker van bepaalde zaken. Zo wordt er een garantie gegeven dat er heldere en eerlijke informatie weergegeven wordt. Maar ook dat de verzekeringen geschikt zijn en dat de service die hierbij verleend wordt optimaal is. Ook is een belangrijk onderdeel dat de kwaliteit bewaakt en gewaarborgd wordt.

Controleren op keurmerk

Gaat u een autoverzekering afsluiten dan adviseren wij u om te controleren of de verzekeraar in bezit is van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Doorgaans promoten zij hier al zelf mee op de website, maar indien u hier toch onzeker over bent kunt u dit controleren op de website van het keurmerk.