Kortingen autoverzekering

Kortingen autoverzekering

Bij de autoverzekering is het doorgaans mogelijk te profiteren van diverse kortingen. Van welke u precies gebruik mag maken is afhankelijk per verzekeraar, maar ook afhankelijk van andere factoren.

No-claim

De no-claim korting is de meest bekende wat betreft de autoverzekering. Dit kunt u opbouwen door middel van schadevrije jaren, wat automatisch gebeurt als u geen schades claimt. Elk jaar wordt deze korting hoger mits er schadevrij gereden wordt. Wanneer er toch een schade gemaakt wordt en geclaimd wordt vervalt een gedeelte van deze korting en dient dit voor een gedeelte of geheel weer opnieuw opgebouwd te worden.

Pakket

Pakketkorting krijgt u op het moment dat u niet alleen voor de autoverzekering kiest bij uw verzekeraar, maar ook andere verzekeringen afsluit. Doorgaans krijgt u vanaf 3 verschillende verzekeringen een klein percentage korting op alle premies. En kiest u voor nog meer verzekeringen dan loopt dit percentage op.

Betalingstermijn

Als u voor een langere betalingstermijn dan een maand kiest krijgt u doorgaans ook korting. Hierbij kunt u doorgaans kiezen tussen een kwartaal, half jaar of een jaar, afhankelijk per verzekeraar. Hoe meer u vooruit betaald hoe hoger het percentage zal oplopen.

Collectiviteit

collectiviteit-blogDe meeste verzekeraars maken afspraken met verenigingen, werkgevers en clubs. Als u lid bent van een dergelijke vereniging of club of werknemer bent van de desbetreffende werkgever kunt u profiteren van de collectiviteitskorting. Uiteraard dient u dan wel de autoverzekering onder te brengen bij de verzekeraar waar afspraken mee gemaakt zijn.

Andere kortingen

Mogelijk kunt u ook nog van andere kortingen profiteren. Verzekeraars stunten om nieuwe klanten binnen te halen, hierdoor worden er regelmatig cadeaubonnen weggegeven. Maar ook bijvoorbeeld dat u het eerste jaar 15 procent minder aan premie hoeft af te dragen. Daarnaast kunt u bij sommige verzekeraars profiteren van diverse klantvoordelen, u krijgt dan bijvoorbeeld bij andere bedrijven kortingen doordat u klant bent.