Let op de onderdelen bij auto reparatie

Let op de onderdelen bij auto reparatie

Bij schade brengt u de auto naar een garage om deze te laten herstellen, maar heeft u er wel eens goed naar gekeken welke onderdelen voor deze reparaties gebruikt worden? Het blijkt namelijk dat veel consumenten hun auto’s terugkrijgen met goedkopere onderdelen dan de originele auto onderdelen.

Sommige automobilisten weten dit wel maar vinden dit niet erg, echter realiseren de meeste zich niet dat dit ook onder andere gevolgen heeft voor de autoverzekering. Want naast de gevolgen voor de autoverzekering kan het ook een probleem opleveren voor uw fabrieksgarantie. De meeste autodealers bieden namelijk alleen de garantie als u altijd gekozen heeft voor het repareren en onderhouden bij een officiële merkdealer. Heeft u voor een andere garage gekozen, dan loopt u het risico dat er geen garantie plaatsvind op het moment dat u het nodig heeft.

Gevolgen autoverzekering

gevolgen-onderdelen-blogU zult waarschijnlijk denken dat het niet zoveel uitmaakt met welke onderdelen een auto gerepareerd wordt. Echter is dit dus wel heel belangrijk, want met goedkopere onderdelen daalt de dagwaarde. En hierbij ook de uitkering bij total loss, gezien u bij total loss de dagwaarde uitgekeerd krijgt van de autoverzekeraar. Daarnaast daalt ook de inruilwaarde van uw voertuig, wat niet zozeer betrekking heeft op uw autoverzekering, maar toch heel vervelend kan zijn wanneer u de auto verkoopt.

Afspraken met schadeherstelbedrijven

Wij adviseren u om altijd goed te controleren of er daadwerkelijk originele onderdelen gebruikt worden voor het repareren van uw auto, zeker wanneer u kiest voor een schadeherstelbedrijf waar uw autoverzekeraar een afspraak mee heeft. Deze bedrijven staan er namelijk bekend om doorgaans goedkopere onderdelen te gebruiken. De autoverzekeraar heeft hier ook baat bij doordat zij goedkopere rekeningen aangeleverd krijgen. Alleen de klant staat niet zo snel stil bij de gevolgen voor zijn voertuig.