Met de auto op vakantie?

Met de auto op vakantie?

Gaat u dit jaar met de auto op vakantie? Dan is het zeker raadzaam om over een aantal zaken na te denken. Uw autoverzekering bijvoorbeeld is erg belangrijk. Het kan immers zijn dat u niet gedekt bent in het buitenland voor eventuele schades. Bekijk goed de voorwaarden van uw autoverzekering, kijk ook goed naar eventuele uitzonderingen als het gaat om het buitenland, u wilt immers niet voor verassingen komen te staan!

Naast een goede autoverzekering is het ook belangrijk om de juiste pechhulp te hebben. U heeft natuurlijk niets aan alleen pechhulp in het binnenland indien u op vakantie gaat naar het buitenland. Bekijk ook goed of u al een lidmaatschap heeft lopen bij bijvoorbeeld de ANWB, het zou zonde zijn om dubbele kosten te maken voor de pechhulp.

Waar moet ik nog meer op letten bij de autoverzekering?

vakantie-lettenIn het buitenland kan het voorkomen dat er in uw auto ingebroken wordt. Eventuele accessoires zijn vaak niet, of tot een bepaalde hoogte gedekt. Gaat u naar een land waar inbraak vaker voorkomt? Bekijk dan eens de aanvullende modules omtrent accessoires en dergelijke zodat u voldoende gedekt bent. Uiteraard is het ook hier weer zaak dat u bekijkt of deze aanvullende module dekking biedt in het buitenland en dus niet alleen binnen Nederland.

Waarop letten bij het vergelijken op onze website?

We hebben helaas geen dekking in het buitenland meegenomen in onze vergelijking. Er zijn dermate veel uitzonderingen welke het lastig maken een vergelijking te bieden op dit punt. Uiteraard kunt u gewoon terecht in de voorwaarden van de diverse verzekeraars. Deze voorwaarden zijn altijd te downloaden vanaf de website van de aanbieder, ook voordat u eventueel een autoverzekering afsluit.