Mobiel schade melden autoverzekering

Mobiel schade melden autoverzekering

Waar het voorheen nogal een weg was om een schade te melden kan dit tegenwoordig veel eenvoudiger, via de smartphone. Met uw smartphone kunt u mobiel schade melden bij uw autoverzekering. Hierdoor hoeft u niet meer het schadeformulier met de hand in te vullen en op te sturen naar uw verzekeraar, maar doet u dit via uw smartphone. Dit is niet alleen sneller maar bovendien ook nog eens een stuk gemakkelijker.

Hoe werkt mobiel schade melden?

Via de website mobielschademelden.nl kunt u een schade melden. De plaats van het ongeluk wordt dan automatisch door uw smartphone bepaald. Bovendien kunt u ook direct foto’s maken en deze meesturen. Al deze eenvoudige handelingen zorgen ervoor dat u veel tijd bespaart.

werkt-meldenWanneer er gewonden betrokken zijn bij het ongeluk is het van belang dat u eerst iedereen in veiligheid brengt en indien nodig 112 belt. Bij alleen blikschade kunt u direct naar een veilige plek gaan waardoor u hinder voorkomt. Let op dat indien mogelijk u wel eerst foto’s maakt, maar uw veiligheid blijft het belangrijkst. Daarna kunt u de stappen nemen om mobiel uw schade te melden, dit kost maar 10 minuten van uw tijd. Bovendien is er hierdoor een directe afhandeling met uw verzekeraar of de leasemaatschappij van uw auto. Het enige wat nodig is voor een verzending is een elektronische handtekening die door middel van een sms code verstuurd kan worden.

Wanneer kan het niet?

Helaas is het niet altijd mogelijk om mobiel schade te melden. Allereerst is het van belang dat uw verzekeraar of leasemaatschappij aangesloten is bij mobielschademelden.nl, dit is bijna altijd wel het geval maar niet altijd. U wordt tijdens het melden van de schade wel direct op de hoogte gesteld mocht uw verzekeraar niet aangesloten zijn.

Ook is mobiel schade melden niet mogelijk wanneer er iemand gewond is geraakt bij het ongeval. Daarnaast is het niet mogelijk wanneer er een buitenlands voertuig bij betrokken is. Indien één van de bovenstaande gevallen voorkomen dient u het te melden via het Europees Schadeformulier. Meldt de schade wel zo spoedig mogelijk bij uw verzekeraar en daarna kunt u het formulier opsturen. Houdt er rekening mee dat alle betrokkenen een eigen deel moeten invullen en ondertekenen. Ook moeten alle partijen hun eigen deel naar hun verzekeraar opsturen voor een snelle schade afhandeling.