Nieuwe auto en autoverzekering

Nieuwe auto en autoverzekering

Zodra u in het bezit bent van een nieuwe auto dient u hier direct een autoverzekering voor af te sluiten. Dit dient te gebeuren voordat de nieuwe auto op uw naam overgeschreven wordt. Indien u dit niet op tijd doet riskeert u een boete, maar nog belangrijker u bent niet verzekerd. Bij eventuele ongevallen geldt dan ook dat u de schades niet kunt verhalen. Bij de nieuwe auto zijn er een aantal dingen belangrijk bij de autoverzekering, waar u wellicht uw voordeel uit kunt halen.

Waar verzekeren?

De meeste consumenten benaderen voor een nieuwe auto hun oude autoverzekeraar. Echter is dit bijna nooit de beste en voordeligste keuze. Ook al was deze verzekeraar wel de beste en voordeligste keuze met uw oude auto, dan geldt hoogstwaarschijnlijk dit niet voor de nieuwe.

Daarom is het belangrijk dat u hiervoor een vergelijking maakt. Let ook op zaken als nieuwwaarde regeling of aanschafwaarde regeling. Het is namelijk wel prettig dat u gedurende een bepaalde periode op zijn minst de aanschafwaarde uitgekeerd krijgt. Zeker wanneer u bijvoorbeeld een financiering ervoor afgesloten heeft. Let bij de vergelijking ook op de voorwaarden, de meeste consumenten kijken alleen naar de premie. Wij raden dit af, juist de voorwaarden kunnen een groot verschil maken.

Tweede gezinsautoregeling

nieuwe-gezinsautoregelingMogelijk is de nieuwe auto de tweede auto binnen het gezin. Indien dit het geval is kunt u wellicht profiteren van een tweede gezinsautoregeling. Dit is aantrekkelijk wanneer bijvoorbeeld uw man of vrouw veel schadevrije jaren heeft. Indien een verzekeraar deze regeling aanbiedt mag de tweede auto binnen het gezin namelijk van dezelfde schadevrije jaren profiteren als die gelden voor de eerste auto. Indien dit veel schadevrije jaren betreffen kan dit mogelijk veel voordeel opleveren. Desondanks geldt ook hiervoor dat u goed dient te vergelijken. Want wanneer er niet veel verschil is in schadevrije jaren kan het mogelijk voordeliger zijn om beide auto’s bij een andere maatschappij te verzekeren.