Nieuwwaarde regeling

Nieuwwaarde regeling

Heeft u een relatief nieuwe auto, of bent u van plan een gloednieuwe auto aan te schaffen? Dan is de nieuwwaarde regeling een belangrijk voordeel binnen de autoverzekering. De nieuwwaarde regeling zorgt er namelijk voor dat u bij totaalschade in staat bent hetzelfde voertuig terug te kunnen kopen. Bij totaalschade krijgt u normaliter de dagwaarde uitgekeerd welke vele malen lager ligt dat de nieuwwaarde, maar bij een nieuwwaarde regeling krijgt u het bedrag uitgekeerd waarvan u dezelfde auto aan kunt schaffen.

Werking

Stel u koopt een nieuwe auto die u 22.000 euro kost. Echter wordt deze zelfde auto gestolen binnen een jaar. Indien u precies dezelfde auto opnieuw wilt aanschaffen betaald u op dit moment 21.000 euro. De verzekeraar keert dan ook 21.000 euro uit, hierdoor kunt u dezelfde auto kopen.

Echter dient de totaalschade wel plaats te vinden in de periode die de verzekeraar stelt voor de nieuwwaarde regeling. Dit varieert van 6 maanden tot 3 jaar. In sommige gevallen is het mogelijk de regeling te verlengen met een bepaalde periode. Indien u buiten deze periode te maken krijgt met totaalschade dan krijgt u een stuk minder uitgekeerd, namelijk de dagwaarde. Met de dagwaarde bent u niet in staat dezelfde auto opnieuw te kopen.

Vergelijken op nieuwwaarde regeling

vergelijken-nieuwwaardeHet is voordelig te vergelijken op de nieuwwaarde regeling. Het meest gunstigst is uiteraard 3 jaar. Het kan voorkomen dat de premie iets duurder is in uw geval bij een verzekeraar met een lange nieuwwaarde regeling. Desondanks doet u er verstandig aan hier goed over na te denken en niet meteen voor de verzekeraar met de laagste premie te kiezen. Mocht u toch te maken krijgen met totaalschade dan kan het zomaar zijn dat u duizenden euro’s meer uitgekeerd krijgt. Hierdoor blijkt uiteindelijk toch de iets duurdere verzekeraar voordeliger te zijn.