No-claim beschermer bij de autoverzekering?

No-claim beschermer bij de autoverzekering?

Mogelijk kunt u een no-claim beschermer bij de autoverzekering afsluiten, maar de vraag is of dit wel interessant voor u is? De no-claim beschermer betreft een aanvullende module en beschermt mogelijk uw no-claim korting die u heeft opgebouwd. Normaliter daalt u in de opgebouwde no-claim korting op het moment dat er een schade bij de autoverzekeraar geclaimd wordt. Indien u in het bezit bent van een no-claim beschermer is dit niet het geval en kunt u 1 keer per jaar een schade claimen.

Hoe werkt de no-claim beschermer?

De premie van de autoverzekering is onder andere gebaseerd op schadevrije jaren. Men bouwt bij de autoverzekering schadevrije jaren op door geen schades te claimen bij de autoverzekeraar. Met het opbouwen van schadevrije jaren wordt men beloond door middel van no-claim korting, welke steeds hoger wordt. Echter kan deze korting ook weer dalen doordat er wel schades geclaimd worden. Als de korting daalt gaat de premie omhoog. Om dit te voorkomen kan er gekozen worden voor een no-claim beschermer.

Met deze aanvullende module mag men 1 keer per jaar een schade claimen bij de autoverzekeraar, maar blijft de opgebouwde no-claim korting wel in stand. Hierdoor gaat u mits u niet vaker dan 1 keer per jaar een schade claimt de premie niet omhoog.

Nadeel

nadeel-beschermerWanneer u een no-claim beschermer heeft en schades heeft geclaimd dan is uw opgebouwde korting in stand gebleven. He nadeel waarvan de meeste consumenten niet op de hoogte zijn is dat de opgebouwde schadevrije jaren wel verloren gaan. De opgebouwde schadevrije jaren verliest u namelijk gewoon, dit staat geheel los van de korting. Bij een overstap naar een andere verzekeraar krijgt u dan ook niet de opgebouwde korting, maar de korting die bij uw schadevrije jaren horen. Hierdoor kan het te betalen bedrag aan premie behoorlijk tegenvallen.