Overstapservice van autoverzekering

Overstapservice van autoverzekering

Bij het overstappen van de autoverzekering is het handig gebruik te maken van de overstapservice. Dit is een service die door de meeste verzekeraars geboden wordt. Het is dan ook de nieuwe autoverzekeraar die dit moet bieden om hiervan gebruik te kunnen maken. Door hier gebruik van te maken heeft u zelf niet dit regelwerk, maar machtigt u als het ware de nieuwe verzekeraar om dit te regelen met de oude verzekeraar.

Hoe werkt de overstapservice?

Hoe de overstapservice precies in werking gaat hangt af van de nieuwe verzekeraar en de procedure die zij hiervoor hanteren. Doorgaans dient u een kopie te maken van de oude polis, maar het kan ook dat zij werken met een opzegbrief. In het laatste geval dient u een aantal gegevens in te vullen en zal de nieuwe verzekeraar de rest regelen.

Als u gebruik maakt van de overstapservice adviseren wij u wel goed te controleren dat de oude autoverzekering opgezegd is. Doorgaans ontvangt u binnen 3 weken een bevestiging van de oude autoverzekeraar. Indien dit niet het geval is kunt u hierover contact zoeken met de nieuwe autoverzekeraar. Controleer tevens op de bevestiging of de opzegdatum overeenkomt met wat u afgesproken had. Indien dit niet het geval is dient u dit ook door te geven. U wilt namelijk niet een bepaalde periode onverzekerd of dubbel verzekerd zijn.

Zelf opzeggen

zelf-opzeggenSommige consumenten zeggen liever zelf op, omdat zij dit liever in eigen handen houden. Dit behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. U bent niet verplicht gebruik te maken van een overstapservice. Indien u dit zelf regelt, maak dan gebruik van de standaard opzegbrief. Deze kunt u doorgaans vinden op de website van de verzekeraars. Hierop staan diverse velden die u kunt invullen. Dit zijn de gegevens die de verzekeraars nodig hebben. Door het invullen van deze standaard opzegbrief bent u er zeker van dat u niet bepaalde gegevens vergeet te belichten.