Pechhulp bij autoverzekering

Pechhulp bij autoverzekering

Wanneer u langs de weg met pech komt te staan is het fijn dat u gebruik kunt maken van de services die een pechhulp biedt. Bij een autoverzekering kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten, pechhulp kan er daar één van zijn.

Dubbel verzekerd

Veel consumenten hebben al pechhulp door een lidmaatschap bij bijvoorbeeld de ANWB of Route Mobiel. Indien zij ook voor de pechhulp van de autoverzekering kiezen zijn zij dan ook dubbel verzekerd en betalen zij in principe twee keer premie. Ook zijn er vele autofabrikanten die deze service gratis aanbieden bij het aanschaffen van een nieuwe auto.

Daarom adviseren wij u ook eerst goed te kijken of u niet al pechhulp heeft voordat u dit afsluit bij uw nieuwe verzekeraar. Indien dit het geval is kunt u kijken of u goedkoper uit bent met de pechhulp van de autoverzekeraar waardoor u wellicht uw lidmaatschap bij de andere partij kan opzeggen. Let wel goed op wat de voorwaarden precies inhouden en of de dekking hetzelfde dan wel beter is. Soms kunnen er uitzonderingen gelden waardoor u in bepaalde situaties alsnog gebruik moet maken van een andere hulpdienst en waardoor u uiteindelijk duurder uit zal zijn, let hier goed op!

Gratis pechhulp

pechhulp-blogOok zijn er verzekeraars die een gratis pechhulp aanbieden als bijvoorbeeld Onna Onna. Deze verzekeraar biedt 24 uur per dag en 7 dagen per week een kosteloze service. Ook wanneer dit in de eigen woonplaats plaatsvind en zelfs bij een lekke band. Kiest u voor deze verzekeraar? Dan kunt u uw huidige pechhulp abonnement wel opzeggen. Naast Onna Onna zijn er ook nog andere verzekeraars die dit gratis aanbieden. Bekijk altijd de polisvoorwaarden om te kijken wat de precieze dekking is op dit gebied!