Polisvoorwaarden autoverzekering

Polisvoorwaarden autoverzekering

Het is over het algemeen bekend dat de polisvoorwaarden voor een autoverzekering vrij ingewikkeld zijn. Uiteraard spreken de standaard dekkingen voor zich, hieronder verstaan we de WA, WA beperkt en WA volledig casco. In de polisvoorwaarden staan altijd uitzonderingen bij bepaalde situaties, hieronder sommen we een paar voorbeelden op.

Polisvoorwaarden

Indien u erover nadenkt om een autoverzekering af te sluiten, dient u eerst goed naar de polisvoorwaarden te kijken. Belangrijk is dan om bijvoorbeeld te letten op een eigen risico bij ruitschade. Veel verzekeraars promoten met een autoverzekering zonder eigen risico, echter is dat bij ruitschade vaak anders.

Ook het herstellen van de schade heeft vaak vele uitzonderingen. Zo dient u vaak uw voertuig bij een aangesloten herstelbedrijf te laten repareren. Doet u dit niet, dan geldt er vaak ook een hoger eigen risico of dient u de schadekosten voor te schieten. Hier zit men vaak niet op te wachten.

Heeft u een nieuwwaarde regeling bij uw verzekering? Let dan goed op de voorwaarden, deze regeling geldt vaak alleen als u de eerste eigenaar bent van het voertuig. Ook bij het kopen van een showroommodel zal deze uitzondering van toepassing zijn, de garage is immers de eerste eigenaar geweest van het voertuig gezien deze in de showroom stond.

Duidelijke voorwaarden

duidelijke-voorwaarden-blogEr zijn enkele verzekeraars die claimen heldere voorwaarden te hebben. Enkele van deze verzekeraars zijn de HEMA en Onna Onna. Echter geldt ook voor deze verzekeraars dat u goed de voorwaarden dient te bekijken, wellicht vindt u het helemaal niet duidelijk en transparant. Ondanks dat een verzekeraar hiermee promoot, adviseren wij u alsnog dit goed door te nemen en te bekijken of dit werkelijk het geval is.