Premie autoverzekering per jaar betalen

Premie autoverzekering per jaar betalen

De premie voor de autoverzekering is een vrij kostbare uitgave, hierdoor wordt deze standaard door de verzekeraar per maand geint. Op deze manier zijn de kosten voor vrijwel een ieder draagbaar en deze optie betreft daarom dan ook de voorkeur voor de meeste consumenten. Want als u de premie eens per jaar zou moeten betalen dan bent u in één keer een groot bedrag kwijt, maar wat de meeste consumenten zich niet realiseren is dat wanneer ze voor een langere termijn betalen dat ze een korting krijgen.

Verschillende premie termijnen

Uit welke premie termijnen u precies kunt kiezen hangt af van de autoverzekeraar waar de autoverzekering is ondergebracht. Soms kan dit enkel per maand, maar doorgaans ook per jaar. Bij een aantal verzekeraars is het daarnaast ook nog mogelijk de premie per kwartaal of per half jaar te laten innen.

De meeste verzekeraars geven een korting wanneer u de premie voor een langere periode vooruit betaald, echter is dit niet per definitie het geval. Check dit van te voren, want als u geen korting krijgt kunt u liever het bedrag op de spaarrekening zetten zodat u hier in ieder geval nog rente over vangt. Als het wel het geval is en u het bedrag vooruit kunt betalen dan is het wellicht een optie om over na te denken. Wellicht kunt u het afwegen tegen het verschil in spaarrentes, maar aan de andere kant bent u bij vooruitbetaling er zeker van dat u het niet aan andere zaken kunt besteden. Bij sparen is het immers mogelijk het bedrag van de spaarrekening af te halen en te gebruiken voor andere doeleinden.

Voordelen en nadelen per jaar betalen

Het grote voordeel is de eventuele korting die u van de autoverzekeraar krijgt, hoe hoog deze korting is kunt u navragen bij de verzekeraar. Het grote nadeel is dat u in één keer de premie moet betalen en dat dit doorgaans een behoorlijk hoog bedrag is, u moet het kunnen missen.