Premie autoverzekering

Premie autoverzekering

Bent u van plan een autoverzekering af te sluiten en bent u benieuwd waarop de premie van uw autoverzekering gebaseerd wordt? De premie van een autoverzekering is voor iedereen verschillend, dit komt doordat dit bepaald wordt aan de hand van meerdere factoren, waarbij persoonlijke gegevens ook een rol spelen.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. De verplichte WA dekking biedt de minst uitgebreide dekking en is daardoor ook het voordeligst. Ook is het mogelijk te kiezen voor een beperkt casco of volledige casco autoverzekering, hierbij zijn de maandelijkse kosten al meteen een stuk hoger. Daarentegen is schade aan het eigen voertuig gedekt en daardoor is het risico voor de verzekeraar ook groter. Het vaststellen van uw premie begint dus op basis van de gekozen dekking.

Andere factoren

andere-factorenNaast de dekking zijn er nog een flink aantal factoren die een rol spelen. Het merk en type van uw auto zijn van belang, hierdoor kan ook het gewicht bepaald worden. Een zwaardere en duurdere auto gaat u meer premie kosten. Daarnaast is de leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren van de bestuurder van belang. De beredenering zijn dat een zwaardere auto meer schade kan toebrengen bij een ongeluk en dat het bij een duurdere auto om een groter schadebedrag gaat.

Uw leeftijd en de leeftijd waarop u uw rijbewijs behaald heeft zijn van belang vanwege het feit dat de kans op een ongeval bij een beginnende bestuurder groter zijn. De woonplaats telt doordat er statistisch gezien in drukke steden meer kans is op diefstal en een ongeval. En het aantal schadevrije jaren zorgt ervoor dat u een toeslag of korting op de premie kunt krijgen, oftewel de bekende no-claim korting. Een hogere no-claim korting zorgt automatisch voor een lagere maandelijkse premie.