Rechtsbijstand bij autoverzekering

Rechtsbijstand bij autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u de keuze of u als aanvullende verzekering er een rechtsbijstandverzekering bij wilt. Echter zijn er meerdere soorten rechtsbijstandverzekeringen en het verschilt dus ook waar u precies voor verzekerd bent. U kunt standaard rekenen op juridische hulp bij het verhalen van de schade. Bij een ongeval die niet door toedoen van uw schuld is ontstaan is het mogelijk de schade te verhalen is op de autoverzekering van de tegenpartij. Echter blijkt het dat dit in de praktijk nog erg lastig kan zijn, met een rechtsbijstandverzekering wordt dit voor u gedaan. Bekijk eerst goed uw lopende verzekeringen voordat u een rechtsbijstand verzekering bij uw autoverzekering afsluit. Het kan namelijk al zo zijn dat u al een rechtsbijstandverzekering voor woon, werk en verkeer heeft, dit zou dan immers dubbelop zijn.

Verhaalsrechtsbijstand

verhaalsrechtsbijstand-claimenDit is de simpelste vorm. U wordt geholpen bij het verhalen van schade aan uzelf en/of uw voertuig. Soms wordt er ook een verhaalsbijstandverzekering door verzekeraars aangeboden, echter is dit iets heel anders. Hierbij ontvangt u enkel juridische hulp bij het verhalen van de schade aan uw auto, niet eventuele letselschade.

Rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen

Bij deze variant kunt u ook rekenen op juridische hulp bij het verhalen van de schade aan uzelf of uw auto, maar daar bovenop ook nog juridische hulp bij andere soorten schades. Hierbij kunt u denken aan een geschil met een autoverkoper of dergelijk.

Verkeersrechtsbijstandsverzekering

Dit is de meest uitgebreide variant van rechtsbijstand. Ook hierbij kunt u rekenen op juridische hulp bij het verhalen van de schade aan uzelf, uw voertuig en andere soorten schades. Daarnaast kunt u rekenen op juridische hulp bij het verhalen van schade die ontstaan is in alle situaties in het verkeer. Dus niet alleen in uw auto, maar ook als voetganger of fietser.